Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά από χειρουργική επέμβαση. 

 

Ο Πέτρος Τατσόπουλος υποβλήθηκε την Τρίτη σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση καθώς διαπιστώθηκε «οξύς διαχωρισμός ανιούσης αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό». Το πρωί της Τρίτης και ενώ ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπή του Alpha, παραπονέθηκε για έντονο πόνο στο στήθος και λίγο αργότερα κατέρρευσε. Ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Αθήνας.

 

Την Τετάρτη, μία μέρα μετά από το πεντάωρο χειρουργείο, έγινε γνωστό ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος παραμένει στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, αλλά εκτός μηχανικής υποστήριξης, ενώ είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη, ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, ενώ υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου. 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

 

«Σε συνέχεια προηγουμένων Δελτίων Τύπου, ως προς την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ανακοινώνονται τα εξής:

 

Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση. Διανύει το δεύτερο 24ωρο εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς.

 

Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».