Χιλιάδες «μαϊμού» ρούχα, πλαστά νομίσματα των δύο ευρώ και αναρίθμητα κυνηγητικά όπλα, εντόπισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Αγία Βαρβάρα. 

 

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισε περισσότερα από 10.000 προϊόντα απομίμησης, 5.760 κίβδηλα νομίσματα των 2 ευρώ, πολεμικά και κυνηγετικά τουφέκια, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Έλληνας. Τα κατασχεμένα προϊόντα καταστράφηκαν. Στην μεγάλη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής καθώς και ομάδες ΔΙΑΣ.

 

 

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχτηκαν καταστήματα και πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία ενώ συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-10.191 αξεσουάρ, είδη ένδυσης και υπόδησης (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, γυαλιά ηλίου),
-Πολεμικό τουφέκι, υποπολυβόλο, πιστόλι replica και (2) κυνηγετικές καραμπίνες,
-426 φυσίγγια,
-Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο,
-5.760 κίβδηλα κέρματα των 2 ευρώ,
-Κλειδιά και σημειώσεις από τα καταστήματα και
-Χρηματικό ποσό των (8.750) ευρώ.

 

Οι τρεις ημεδαποί συνελήφθησαν, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παραχάραξης, πλαστογραφίας μετά χρήσεως, αθέμιτου ανταγωνισμού, της νομοθεσίας για τα σήματα και περί όπλων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ζημιά που θα προκαλούσαν οι απομιμήσεις στις πωλήσεις αυθεντικών προϊόντων θα ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.