ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο ρόλος του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis - Τι κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας Ι. Αγγελής

Ο ρόλος του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis - Τι κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας Ι. Αγγελής Facebook Twitter
0

Τον ρόλο που διαδραμάτισε ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis φέρεται να περιέγραψε στην κατάθεση του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, στην κατάθεση του, ο αντιεισαγγελέας φέρεται να δήλωσε ότι η Ελένη Τουλουπάκη «ήθελε μια fast track δίωξη χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων» στην υπόθεση της Novartis. «Όταν πήγαμε στη Βιέννη για τη δικαστική συνδρομή εκεί απλώς τους ανακοίνωσε ότι θα ασκούσε ποινική δίωξη κατά των Α. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Α. Γεωργιάδη», πρόσθε ο κ. Αγγελής, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ενώ η δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται η επίμαχη κατάθεση, έχει ήδη φτάσει στη Βουλή. 

«Η κα Δημητρίου μου είπε ότι ο "Ρασπούτιν" επικοινωνούσε με την Ε. Τουλουπάκη μέσω ενός τρίτου προσώπου, έναν εισαγγελέα πρωτοδικών. Στη δε Εισαγγελία Πρωτοδικών ο «Ρασπούτιν» είχε τη δική του ομάδα. Κάθε εντολή που της έδινα (σ.σ στην Ελ. Τουλουπάκη) ως εποπτεύων για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της αόρατης δύναμης που τον έλεγαν Ρασπούτιν», φέρεται να είπε στην δικαιοσύνη ο αντιεισαγγελέας.

Όπως μεταδίδει το κανάλι του Φαλήρου, ο κ. Αγγελής υποστήριξε ότι η κα Δημητρίου τον είχε διαβεβαιώσει πως ο «Ρασπούτιν» ήταν μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το ποιος είναι ο πανίσχυρος «Ρασπούτιν» ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να απάντησε: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν». Είναι μέλος της κυβέρνησης, που έχει τη δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως δε και ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Σε άλλα σημεία της κατάθεσής του φέρεται να έχει αφήσει έμμεσες αιχμές ακόμα και για τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες που είχε δρομολογήσει ο Μιχάλης Καλογήρου για την απομάκρυνση της κυρίας Τουλουπάκη, κάποια «υπέρτερη αρχή» τον εμπόδιζε.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM