Βελτιωμένη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Ζάκυνθο καθώς μετά από ολονύχτια μάχη των Πυροσβεστών η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση.

 

Η φωτιά σταμάτησε να απειλεί το χωριό Κερί δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης. Νωρίς το πρωί άρχισαν οι εναέριες επιχειρήσεις. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 2 ομάδες Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που βρίσκεται από χθες στο νησί.

 

 

 

2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα προχωράνε σε ρίψεις νερού ώστε να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις. Ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, μιλώντας στο Once Channel, ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και πως δύο σπίτια στο Κερί έχουν καεί ενώ ένα ξενοδοχείο έχει υποστεί ζημιές. Τόνισε ότι η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.

 


Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί. «Δώσαμε μεγάλη μάχη με τις φλόγες. Πάλεψαν με τη ψυχή τους όλη τη νύχτα. Η φωτιά έφτασε στα σπίτια, αλλά έγινε η ελάχιστη πιθανή ζημιά. Η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί», είπε ο κ. Κυριακόπουλος.