Καθοδικά θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής, με εξαίρεση κυρίως οικονομικές σχολές κυρίως σε μεγάλες περιφέρειες και τις σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως

 

Η Νίκη Κεραμέως, επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τώρα πληροφορίες σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων, ανέφερε ότι καταγράφεται πτώση περίπου 100-200 μορίων στη Νομική, 200-300 μορίων στις Ιατρικές, 300-800 μορίων στις Πολυτεχνικές, 600 μορίων στις Παιδαγωγικές και 500-1000 μορίων στις Μαθηματικές.

 

Άνοδος καταγράφεται στην Πληροφορική κατά 300 μόρια αλλά και στις οικονομικές και αστυνομικές σχολές. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα αφορούν συνολικά 104.000 υποψηφίους με τους 80.000 από αυτούς να εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε ακόμη ότι «το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην πρώτη προτίμηση» ενώ οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά με ποσοστό 53% σε αντίθεση με το 46% των ανδρών.

 

Οι βάσεις, διευκρίνισε η υπουργός κατά τη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, καθορίζονται με βάση τον αριθμό των εισακτέων, τις βαθμολογικές επιδόσεις, οι οποίες κινήθηκαν πτωτικά και τις προτιμήσεις των εισακτέων, οι οποίες είναι παρόμοιες με πέρσι, άρα κυρίως αυτό που έπαιξε ρόλο είναι οι επιδόσεις των μαθητών.

 

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμό κάτω του 10 είπε πως κάτω από τη βάση στα γενικά λύκεια το ποσοστό είναι περίπου στο 25% και στα επαγγελματικά λύκεια πάνω από 40%. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να θεσπίσει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

 

 

 

 

Σχετικά με το σύστημα εισαγωγής, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι για τους μαθητές που φοιτούν από φέτος στην Γ' Λυκείου δεν θα αλλάξει στους βασικούς του άξονες, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στη Β' Λυκείου. 

 

Αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, υπογράμμισε ότι όλα είναι έτοιμα ενώ τα βιβλία έχουν φτάσει ήδη στα σχολεία. Ακόμη, από αύριο, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δηλώνουν τις περιοχές προτίμησής τους. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr