Λειψυδρία στην Ήπειρο: Εκκλήσεις από τους δήμους για περιορισμό της κατανάλωσης νερού

Λειψυδρία στην Ήπειρο: Εκκλήσεις από τους δήμους για περιορισμό της κατανάλωσης νερού Facebook Twitter
0

Η παρατεταμένη ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση, έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας σε ολόκληρη την Ήπειρο. 

Σύμφωνα με το epiruspost, δεν είναι μόνο οι κτηνοτροφικές μονάδες στα ορεινά που εδώ και ένα μήνα καλύπτονται με τη μεταφορά νερού αλλά και σε δεκάδες οικισμούς στα ορεινά και τα παραθαλάσσια το νερό φτάνει με πολύ χαμηλή πίεση ή δεν επαρκεί για όλο το εικοσιτετράωρο με αποτέλεσμα να σημειώνονται τακτικές διακοπές.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα για την παραλιακή ζώνη καθώς το νερό στις πηγές Αγίου Γεωργίου έχει λιγοστέψει.

Οι δήμοι προχωρούν σε συνεχείς εκκλήσεις για περιορισμό της κατανάλωσης, κάτι που δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα από μόνο του καθώς, αυτή την εποχή λόγω των καλοκαιρινών διακοπών υπάρχει περισσότερος κόσμος σε πόλεις και χωριά. 

Σε πολλούς οικισμούς το δίκτυο έχει στεγνώσει και οι Δήμοι προχωρούν σε καθημερινές μεταφορές νερού με υδροφόρες για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των κατοίκων.

Μειωμένη πίεση καταγράφεται και στα ψηλά σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ενώ κάτοικοι από τα Μέλανδρα αναφέρουν ότι κάθε απόγευμα μένουν χωρίς νερό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM