Τέλος στην αγωνία για δύο αγνοούμενους κολυμβητές - Εντοπίστηκαν σε βραχονησίδα

Τέλος στην αγωνία για δύο αγνοούμενους κολυμβητές - Εντοπίστηκαν σε βραχονησίδα Facebook Twitter
Φωτογραφία: cretalive.gr
0

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο νεαρών κολυμβητών στην Κρήτη καθώς εντοπίστηκαν χθες το βράδυ σε βραχονησίδα, μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.  

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε χθες για τους δύο 20χρονους αγνοούμενους κολυμβητές, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωση οικείου τους είχαν μεταβεί για κολύμβηση στη θαλάσσια περιοχή της Αγιάς Φωτιάς του νομού Λασιθίου.

Άμεσα απέπλευσε για τον εντοπισμό τους ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη, ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Παράλληλα, από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τους δύο κολυμβητές επάνω στην βραχονησίδα Φωτιά Ιεράπετρας, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το σκάφος Πιρόγα Λ.Ι. 612 καθώς και το φουσκωτό σκάφος Αγγελική Λ.Ι. 1103 της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.

Τέλος, το σκάφος Πιρόγα Λ.Ι. 612, περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας.

Mε πληροφορίες από cretalive.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ