Αποφυλάκιση Κορκονέα: Σήμερα η συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου - Αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Σήμερα η συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου - Αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
H μαρμάρινη πλάκα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος την 6η Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια
1

Ανησυχία εκφράζεται στην ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα καθώς καταγράφεται μεγάλο κύμα οργής για την απόφαση ενώ απόψε υπάρχει και κάλεσμα διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια.

Κατά πληροφορίες, από την ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν εντολές για εγρήγορση για την αποτροπή ενδεχόμενων καταδρομικών επιθέσεων σε Αστυνομικά Τμήματα, περιπολίες, αλλά και στατικές αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης στόχων. Ωστόσο απόψε θα είναι διακριτική η αστυνομική παρουσία κατά τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στα Εξάρχεια, στον σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για πρόκληση επεισοδίων.

Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία έρχεται από μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη» και γίνεται στον απόηχο της απόφασης «χάδι» όπως την χαρακτηρίζουν, του δικαστηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ.

Αναλυτικά, η Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη αναφέρει:

«Το αίμα δεν είναι νερό-Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα. Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά. Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί. Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους. Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η συγκέντρωση ενάντια στο ελεεινό ποινικό κώδικα που ψήφισε άρον άρον ο ΣΥΡΙΖΑ και που απελευθερώνει τον κάθε Κορκονέα πότε έγινε σύντροφοι?Μήπως δεν έγινε γιατί αυτός ο ποινικός κώδικας δημιουργήθηκε ώστε να αποφυλακιστούν οι δικοί σας κουμπουροφόροι?Κόψτε λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και αφήστε την οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου να ησυχάσει.Αρκετά εργαλειοποιήσατε το θάνατο του παιδιού τους.