Παρέμβαση για τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα με ακτιβιστές να σηκώνουν πανό στην Ακρόπολη , σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

 

Το πανό έγραφε «Free Lula» (Ελευθερώστε τον Λούλα) και υψώθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας ο οποίος είναι στη φυλακή. Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, εκτίει ποινή κάθειρξης μετά την καταδίκη του για μια υπόθεση διαφθοράς.

 

Ο Λούλα φυλακίστηκε πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο καθώς καταδικάστηκε για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε μια υπόθεση που αφορούσε την ανακαίνιση εξοχικού που σκόπευε να αγοράσει. Η ποινή του μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό, από τα 12 στα 8 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη. Παραμένει από τον Απρίλιο του 2018 έγκλειστος σε φυλακή στην Κουριτσίμπα (νότια).

 

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

 

Ο πρώην πρόεδρος, άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης και αγωνιστής εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας, διαβεβαιώνει πως είναι αθώος και λέει πως η δίωξη σε βάρος του αποτελούσε σκευωρία με σκοπό να του στερηθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις εκλογές του Οκτωβρίου. Η καταδίκη του — ενώ θεωρείτο ο επικρατέστερος υποψήφιος, κατά δημοσκοπήσεις — άνοιξε τον δρόμο στον Μπολσονάρου.

 

Πάντως το πανό δεν έμεινε για ώρα στην Ακρόπολη καθώς αστυνομικοί απομάκρυναν του ακτιβιστές.

 

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)