Χιλιάδες οι αιτήσεις για 70 θέσεις συνοδών σε τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Χιλιάδες οι αιτήσεις για 70 θέσεις συνοδών σε τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Facebook Twitter
0

Τεράστιο, σε βαθμό που ξάφνιασε, ήταν το ενδιαφέρον για τις 70 θέσεις συνοδών σε τρένα που προκήρυξε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις αιτήσεις να είναι χιλιάδες.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, για τις 70 αυτές θέσεις υποβλήθηκαν συνολικά 9.600 αιτήσεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής. Η ζήτηση αποτέλεσε έκπληξη για την εταιρεία καθώς πριν από έναν χρόνο είχε προκηρύξει έναν παρόμοιο αριθμό θέσεων (72) για μηχανοδηγούς αλλά ο αριθμός των αιτήσεων ήταν σαφώς λιγότερος.

Η εξήγηση  είναι ότι παρά το γεγονός ότι οι απολαβές είναι χαμηλότερες, αφενός το ίδιο συμβαίνει με τις ευθύνες και αφετέρου η αμοιβή αυτή είναι υψηλότερη από αυτές που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη 70 υποψήφιων συνοδών (προσωπικό ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών) για την κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών προχωρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ είχε να κάνει με θέσεις για την Αθήνα (38), Θεσσαλονίκη (17), Λάρισα (5), Αλεξανδρούπολη (5), Πάτρα (3) και Λιανοκλάδι (2).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης είχαν οι υποψήφιοι με τα παρακάτω τυπικά προσόντα:

- Να είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου ιδρυμάτων της αλλοδαπής, ή απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης γενικής ή τεχνικής κατεύθυνσης.

- Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή από αυτές (προσκόμιση Πιστοποιητικού Στρατολογίας).

- Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα ή πλημμέλημα που συνεπάγεται στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων (προσκόμιση Ποινικού Μητρώου).

- Να είναι κάτοχοι πτυχίου αγγλικής επιπέδου Β2 (καλή γνώση). H γνώση ιταλικής (επιπέδου Β2 ή C2) επιθυμητή.

- Να είναι κάτοχοι πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ (ECDL ή ισότιμου τίτλου).

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ήταν 21 ημέρες με ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ημερομηνία λήξης την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ