Σοκάρουν τα λόγια του 27χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον στην Κρήτη. 

 

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ο άνδρας φέρεται να είπε επί λέξει στους αστυνομικούς: «Δεν ξέρω για ποιον λόγο το έκανα. Την είδα και ήθελα να πέσω πάνω της», ομολογώντας πως παρόμοια παρόρμηση είχε κατά το παρελθόν και με άλλες γυναίκες, για τις οποίες σκέφτηκε να τις χτυπήσει με το αυτοκίνητό του.  

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο άνδρας περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι την παρέσυρε με το όχημά του για να την ακινητοποιήσει  και υπό την απειλή μαχαιριού, την υποχρέωσε να επιβιβαστεί στο όχημα. Ο θάνατος φαίνεται πως προκλήθηκε αργότερα, από ασφυξία, αφού ο δολοφόνος της έκλεισε τη μύτη και το στόμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Τα κίνητρα του φόνου φέρεται αν είναι σεξουαλικά και, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αν και η τοπική κοινωνία γνώριζε πως ο φερόμενος δράστης ήταν ηδονοβλεψίας, κανένας δεν τον είχε καταγγείλει ποτέ στην αστυνομία. Αύριο, αξιωματικοί θα οδηγήσουν τον 27χρονο στο σημείο του εγκλήματος για αναπαράσταση. 

 

Το πτώμα μεταφέρθηκε από τον δολοφόνο στην παλιά πυριτιδαποθήκη στο Μάλεμε. Ο δράστής πέταξε τη σορό από μια τρύπα εξαερισμού στην οροφή. Τα στοιχεία από τις «κυψέλες» κινητής τηλεφωνίας πρόδωσαν τον 27χρονο, καθώς οι αστυνομικοί ήταν σε θέση να διασταυρώσουν πως βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο στις 2 Ιουλίου, που εξαφανίστηκε η βιολόγος. Οι έρευνες στράφηκαν αμέσως στους ντόπιους καθώς το σημείο που ρίφθηκε η σορός, έδειχνε γνώστη της περιοχής. 

 

Ο νεαρός αγρότης, είναι πατέρας δύο παιδιών και διαμένει στην Κίσαμο. Ο συλληφθείς φέρεται να ομολόγησε την πράξη του προφορικά και μένει να συμπληρωθεί η γραπτή του ομολογία. Σύμφωνα με το τοπικό flashnews, ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που είχε μεταφερθεί και θαφτεί η σορός της 60χρονης και αυτό ήταν ένα από τα ενοχοποιητικά στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή του. Ο ίδιος έχει ήδη δώσει και γενετικό υλικό για ιστολογικό έλεγχο. 

Πληροφορίες και για δεύτερη προσαγωγή

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται για την ίδια υπόθεση και ένας αλλοδαπός, που εργάζονταν για τον συλληφθέντα και ερευνάται το κατά πόσο βοήθησε τον φερόμενο δράστη στη μεταφορά του πτώματος. Η 60χρονη Σούζαν Ίτον είχε εξαφανιστεί στις 2 Ιουλίου και η σορός της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου. Ήταν γυμνασμένη γυναίκα με καλή φυσική κατάσταση και έδωσε μάχη για τη ζωή της. 

 

Η αστυνομία αναμένεται να προβεί σε επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση.