Συνελήφθη βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον στην Κρήτη σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το flashnews.gr. 

 

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr πρόκειται για έναν νεαρό αγρότη, 27 ετών, πατέρα δύο παιδιών από το Μάλεμε που μένει σε περιοχή της Κισάμου. Ο συλληφθείς φέρεται να ομολόγησε την πράξη του προφορικά. Σύμφωνα με το ίδιο τοπικό μέσο, ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που είχε μεταφερθεί και θαφτεί η σορός της 60χρονης.

 

 

 

Πληροφορίες και για δεύτερη προσαγωγή

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται για την ίδια υπόθεση και ένας αλλοδαπός, που εργάζονταν για τον συλληφθέντα και ερευνάται το κατά πόσο βοήθησε τον φερόμενο δράστη στη μεταφορά του πτώματος. Ο 27χρονος φέρεται να διαθέτει περιουσία στην περιοχή της σπηλιάς στο Ξαμουδοχώρι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είδε τη Σούζαν Ίτον στο δρόμο και τη χτύπησε με το αυτοκίνητο.

 

Η 60χρονη Σούζαν Ίτον είχε εξαφανιστεί στις 4 Ιουλίου και η σορός της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου, έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση τόσο των τοπικών αρχών, όσο και εθελοντών, εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ η υπόθεση απασχόλησε μεγάλα διεθνή πρακτορεία. 

 

Για το θέμα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπάρχουν πληροφορίες πως από όσα ομολόγησε προφορικά ο δράστης, επιβεβαιώνεται το σενάριο των αστυνομικών ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν σεξουαλικό.