Παναγιωτόπουλος: Ο στρατός θα συνδράμει στην Χαλκιδική μετά τη φονική κακοκαιρία

Παναγιωτόπουλος: Ο στρατός θα συνδράμει στην Χαλκιδική μετά τη φονική κακοκαιρία Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης πως ο στρατός διατίθεται να συνδράμει στην Χαλκιδική μετά την φονική καταστροφή.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε δυνάμεις του στρατού να συνδράμουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας. «Η μεγαλύτερη ανάγκη προς το παρόν είναι η μεταφορά γεννητρίων προκειμένου να αποκαταστήσουμε έστω και προσωρινά την παροχή ενέργειας».

Παράλληλα όπως είπε θα μεταφερθούν και μηχανήματα του στρατού τα οποία θα βοηθήσουν σε κάθε ενέργεια αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή. «Ο Ελληνικός Στρατός είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει ταχύτητα εκτέλεσης, θα υπάρχει και αποτέλεσμα. Έχουν δοθεί και οι απαραίτητες εντολές από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Νωρίτερα, σημειώθηκε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος μετέβη την νύχτα στην πληγείσα περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος , ο δήμαρχος Προποντίδας Μανώλης Καρράς καθώς και στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού. Η αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ Χριστίνα Καραμπελίδου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το σύνολο των τραυματιών που μεταφέρθηκαν κατά την διάρκεια της θεομηνίας στα νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η ίδια βγαίνοντας από την σύσκεψη συνολικά με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου 35 τραυματίες με διάφορες κακώσεις ,τέσσερις εκ των οποίων διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία "Γ.Παπανικολάου" και "Γ.Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης .Ενας εξ αυτών νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του "Γ.Παπανικολάου" ενώ ένα 12χρονο αγόρι νοσηλεύεται στο "Γ.Γεννηματάς" με κάταγμα στο μηρό. Σε άλλα τριάντα άτομα, με ελαφρά τραύματα ,τα οποία δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών και το νοσοκομείο Πολυγύρου. Λόγω της έκτακτης ανάγκης τα 9 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής ενισχύθηκαν το βράδυ με 11 ακόη ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Ελλάδα / Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Λειτουργεί η επιχείρηση στην παραλία Πάνορμος αν και είχε σφραγιστεί από τον δήμο Μυκόνου το καλοκαίρι του 2023 - Ανύπαρκτη η επιχείρηση στο MyCoast - Τι δηλώνει στη LiFO ο δήμαρχος Μυκόνου
NEWSROOM
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Γιά όσους είδαν στα χτεσινά τηλεοπτικά ρεπορτάζ τους απίστευτους όγκους κλαδιών και απορριμάτων στο Ζούμπερι : μήπως και εκεί η βοήθεια του στρατού είναι απαραίτητη ; Είναι ξεκάθαρο ότι οι Δήμοι και η Περιφέρεια δεν δύνανται.