Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος της αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον καθώς ο ιατροδικαστής κάνει λόγο για ξεκάθαρη δολοφονία.

 

Συγκεκριμένα, σε ασφυξία αποδίδεται ο θάνατος της 60χρονης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Μέσων ενημέρωσης, η εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τους ιατροδικαστές Κρήτης στο Ρέθυμνο Στ. Μπελιβάνη και Αντ. Παπαδομανωλάκη έδειξε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια καθώς φέρεται ότι της έφραξαν το στόμα και τη μύτη.

 

Η σορός σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες δεν φέρει τραύματα από σφαίρα ή άλλο αντικείμενο και οι ιατροδικαστές προχώρησαν και σε ακτινολογική εξέταση της. Ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης τόνισε ότι «πρόκειται μετά βεβαιότητας για έγκλημα» ενώ η δολοφονία της βιολόγου προσδιορίζεται την ημέρα εξαφάνισής της.

 

 

 

 

 

Οι Αρχές να κάνουν πλέον λόγο για «καθαρή εγκληματική ενέργεια» ωστόσο επειδή η σορός ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης η διερεύνηση του περιστατικού θα συνεχιστεί από τους ιατροδικαστές με ιστολογικές και άλλες εξετάσεις. Όπως έγραψε το cretalive, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα προς βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως την στιγμή που έφτασε στο τούνελ, όπου βρέθηκε νεκρή, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει.

 

 

 

 

 

Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν έφτασε μόνη στο τούνελ όπου βρέθηκε η σορός της ή αν δολοφονήθηκε σε άλλη περιοχή και μεταφέρθηκε έπειτα εκεί. Με την βοήθεια των ειδικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στα Χανιά από την Αθήνα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το πτώμα να πετάχτηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από μια τρύπα στην οροφή του τούνελ, που είχε κατασκευαστεί για να αερίζεται το εσωτερικό.

 

 

Με πληροφορίες από Cretalive/Neakriti/Zarpanews