Meteo: Νέο κύμα καύσωνα - Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Meteo: Νέο κύμα καύσωνα - Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter
0

Τους 42 βαθμούς Κελσίου ενδέχεται να αγγίξει το θερμόμετρο τις προσεχείς ημέρες από το κύμα καύσωνα που θα κορυφωθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν στη χώρα μας από την Κυριακή 07/07/2019 έως και την Τετάρτη 10/07/2019 με το νέο έντονο κύμα ζέστης σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και σε αστικά κέντρα να πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί ως καύσωνας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι μέγιστες θερμοκρασίες έως και την Τρίτη 09/07 θα φτάσουν και τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, ενώ η θερμότερη ημέρα εκτιμάται ότι θα είναι η Τετάρτη 10 Ιουλίου , οπότε οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Θεσσαλία ενδέχεται τοπικά να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω γράφημα.

Meteo: Νέο κύμα καύσωνα - Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter

Παράλληλα, την Τρίτη 09/07 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα. Την Τετάρτη 10 Ιουλίου βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σημαντική υποχώρηση των θερμοκρασιών προβλέπεται από την Πέμπτη 11 Ιουλίου .

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM