Αντιδρούν οι πρυτάνεις στην κατανομή των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ

Αντιδρούν οι πρυτάνεις στην κατανομή των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Αντιδρούν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων για την κατανομή των 500 θέσεων ΔΕΠ στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας από το υπουργείο Παιδείας. 


Ειδικότερα οι πρυτάνεις εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου, για τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την κατανομή 500 θέσεων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού στα ΑΕΙ και την αντιστοίχιση τμημάτων για τις μετεγγραφές του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους. Για τις αντιστοιχίες των τμημάτων, η Σύνοδος σημείωσε ότι η απόφαση του υπουργού Παιδείας «δεν πληροί τις αναγκαίες ακαδημαϊκές και τυπικές προϋποθέσεις», καθώς «προβαίνει σε αντιστοιχίσεις λειτουργούντων με μη λειτουργούντα και άνευ προγραμμάτων σπουδών ακαδημαϊκά Τμήματα».

Σχετικά με τις 500 θέσεις μελών ΔΕΠ, το προεδρείο της Συνόδου ανέφερε ότι η απόφαση κατανομής των θέσεων «δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση κατανομής που κατατέθηκε, όπως ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό, ομόφωνα από τα μέλη της Συνόδου Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων».

Για το ζήτημα αυτό πήρε θέση και η ΠΟΣΔΕΠ, κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό» εκ μέρους του κ. Γαβρόγλου, αφού, όπως υποστήριξε, η απόφαση κατανομής των θέσεων δεν συνοδεύεται από την απόφαση για κατανομή των αντίστοιχων κονδυλίων.

«Οι θέσεις αυτές, όπως έχουμε επισημάνει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν, δεν υπάρχουν. Ο υπουργός υπέγραψε μια απόφαση κενή περιεχομένου», τόνισε η ΠΟΣΔΕΠ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Γαβρόγλου συνεχίζει το λαϊκισμό και τις πομπώδεις ανακοινώσεις κενές περιεχομένου προφανώς για προεκλογικούς λόγους, μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM