Πέθανε ο Σαμψών, ο θρυλικός παλαιστής και μασίστας

Πέθανε ο Σαμψών, ο θρυλικός παλαιστής και μασίστας Facebook Twitter
Φωτογραφία Σπ. Στάβερης
0

Πέθανε ο θρυλικός παλαιστής Σαμψών, που για πολλά χρόνια γύριζε την Αθήνα την υπόλοιπη Ελλάδα ως «μασίστας», κάνοντας επιδείξεις για τη μυϊκή του δύναμη.

Ο κατά κόσμον Γιάννης Κεσκιλίδης, πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Σύμφωνα με τα παιδιά του, ο πατέρας τους «έφυγε, όπως το επιθυμούσε, γρήγορα και ανώδυνα». Νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα με πνευμονία στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

Ο «Σαμψών» είχε γεννηθεί στην Καλαμαριά στις 5 Ιουνίου 1929 και καταγόταν από οικογένεια Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισαν στην Αθήνα όπου ο Κεσκιλίδης ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία.

 

Γρήγορα εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου, ως αθλητής ελεύθερης πάλης και στα χρόνια που ακολούθησαν, διακρίθηκε σε πολλές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Από τη δεκαετία του 1950 έκανε επιδείξεις της δύναμής του σε ανοικτούς χώρους, όπως πλατείες και πάρκα, δίνοντας παραστάσεις που τον κατέστησαν ιδιαίτερα δημοφιλή «λαϊκό ήρωα». 

Μαζί με τον Παναγή Κουταλιανό έγραψαν ιστορία ως μασίστες. Το 2014 είχε διοργανωθεί στη γειτονιά του, τη Νέα Ιωνία λαϊκός αγώνας δρόμου «Ολύμπιος Σαμψών» προς τιμήν του. Μάλιστα ο Γιάννης Κεσκελίδης είχε δώσει παρών, παραδίδοντας τα βραβεία στους νικητές. Έφυγε από τη ζωή έχοντας στο πλευρό του τους δικούς του ανθρώπους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ