Δίκη για τον θάνατο της Άννυ: Ισόβια στον πατέρα - Αθώα η μητέρα

Δίκη για τον θάνατο της Άννυ: Ισόβια στον πατέρα - Αθώα η μητέρα Facebook Twitter
0

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο διατήρησε αμείωτη την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον πατέρα της Άννυ, κρίνοντας την ίδια στιγμή αθώα την μητέρα του μικρού κοριτσιού, που δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2015.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πατέρα της μικρής Άννυ, Στανισλαβ Μπακατσίεφ (ή Σάββα) ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης δυο ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού και έκρινε αθώα την μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή.

Ο πατέρας της Άννυ μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, απευθυνόμενος στην πρόεδρο, ρώτησε: «Από που προκύπτει ότι εγώ σκότωσα το παιδί μου; Θα έπρεπε να έχω ένα κίνητρο. Να μου απαντήσετε». «Θα το δείτε στην απόφασή μας», ήταν η απάντηση του Προέδρου.

Από την πλευρά της η μητέρα της Άννυ, στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασε σε λυγμούς και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Σχετικά με τον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, Νικολάι Αχμεντοφ, το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη εννέα ετών και σε λίγο καιρό αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του ενώ, σύμφωνα με το δικηγόρο του, κάνει και μεροκάματα στις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται.

Σε πρώτο βαθμό ο Αχμεντοφ είχε καταδικασθεί επίσης σε ισόβια, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας, με αποτέλεσμα η ποινή του να πέσει στα εννέα χρόνια.

Η δολοφονία της μικρής Άννυ, το Πάσχα του 2015, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον πατέρα της να ομολογεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ότι κατακρεούργησε το παιδί του, αρνούμενος ωστόσο ότι το δολοφόνησε. Ο ίδιος είχε ομολογήσει, ότι είχε πετάξει το τεμαχισμένο πτώμα του παιδιού του στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM