ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Γιούνκερ αποχαιρετά τον Διονύση Αρβανιτάκη, «τον φούρναρη που κάθε μέρα έδινε ψωμί σε ταλαιπωρημένες ψυχές»

Ο Γιούνκερ αποχαιρετά τον Διονύση Αρβανιτάκη, «τον φούρναρη που κάθε μέρα έδινε ψωμί σε ταλαιπωρημένες ψυχές» Facebook Twitter
Φωτογραφία: dimokratiki.gr
0

Με μία σύντομη αλλά φορτισμένη συναισθηματικά δήλωση ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποχαιρέτησε τον «φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές», Διονύση Αρβανιτάκη.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο οποίος έγινε διεθνώς γνωστός για την καθημερινή βοήθεια που έδινε σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Κω, πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών. 

«Με οδύνη με πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού Ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απώλεια του φούρναρη της Κω.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες & ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα θα ειλικρινή του συλλυπητήρια στου οικείους του.

«Καλό ταξίδι Διονύση Αρβανιτάκη, παντοτινό σύμβολο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας που νοιάζεται τους αδύναμους», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς για την απώλεια του φούρναρη της Κω. Στην ίδια ανάρτησή του ο κ. Σχοινάς υπενθυμίζει και τη δήλωση που είχε κάνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω που μοιράζει το ψωμί του στους πρόσφυγες και στις πεινασμένες ψυχές».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ