Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στο κέντρο της Αθήνας

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στην Ελλάδα τοποθετήθηκε εδώ και λίγες ώρες σε κατάστημα της οδού Πανεπιστημίου από την εταιρεία Hemp Oil.

Ο πωλητής βρίσκεται στη στοά Πεσμαζόγλου και θα πουλά προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης. 

Το LIFO.gr μίλησε με τον επικεφαλής του bussines development της εταιρείας, Γρηγόρη Μωράκο, για την αγορά της κάνναβης στην Ελλάδα, τη ζήτηση, τις προοπτικές και τα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης.

Η Hemp Oil ήταν η πρώτη εταιρεία πώλησης κάνναβης που συστάθηκε στην Ελλάδα, μετά την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας τον Μάρτιο του 2016. Εκείνη την άνοιξη, μία παρέα λίγων ατόμων άνοιξε μία αποθήκη στο Παγκράτι. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει 7 καταστήματα σε Αθήνα, Γλυφάδα, Δάφνη, Λάρισα, Καλαμαριά, Βέροια και Χανιά. 

«Τέσσερα ακόμη θα ολοκληρωθούν σύντομα», λέει ο κ. Μωράκος. Οι δουλειές πάνε καλά και από το 2017 στο 2018, η εταιρεία Hemp Oil είδε αύξηση του τζίρου της κατά 400%. Όλα τα καταστήματα πλην της αποθήκης στο Παγκράτι είναι αποτέλεσμα συνεργασιών και franchise.

Πότε θα λειτουργήσει ο αυτόματος πωλητής

«Ο αυτόματος πωλητής δεν λειτουργεί προς το παρόν και οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν υπομονή μία με δύο εβδομάδες ακόμη», λέει ο κ. Μωράκος, μετά την διάδοση των φωτογραφιών του μηχανήματος στα social media.

Όταν θα τεθεί σε λειτουργία, το μηχάνημα θα παρέχει, αρχικά, ανθούς κάνναβης με περιεκτικότητα μόλις 0,2% σε κανναβιδιόλη, που σημαίνει ότι δεν θα έχει καμία ψυχοτρόπο ή ευφορική επίδραση στους πελάτες. «Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για τσάι ή αρωματικό χώρου». 

Ο αυτόματος πωλητής θα διαθέτει νόμιμα προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης που δεν περιέχουν τετραϋδροκανναβινόλη – THC. 

Για να διασφαλιστεί πως δεν θα αγοράζουν ανήλικοι τα (ακίνδυνα) προϊόντα, η συναλλαγή θα γίνεται αποκλειστικά με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και τα μηχανήματα δεν θα δέχονται μετρητά. 

Οι τιμές για τους ανθούς κάνναβης της εταιρείας κυμαίνονται από 10 έως 12,5 ευρώ το γραμμάριο. Στην ελληνική αγορά, οι τιμές διαμορφώνονται από τα 9 έως τα 15 ευρώ. 

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Με το βλέμμα στην «ψυχαγωγία»

Σε περίπτωση που νομιμοποιηθεί η κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους, ο κ. Μωράκος λέει πως η εταιρεία ασφαλώς και θα επιδιώξει να επεκτείνει την δραστηριότητά της, με δεδομένη την κεκτημένη «ταχύτητα» από το ήδη υπάρχον δίκτυο καταστημάτων. 

Ο ίδιος εκτιμά πως στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται αυτή την στιγμή τουλάχιστον 70 καταστήματα ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν ξεπεράσει και τα 100. 

Η εταιρεία σκοπεύει στο μέλλον να τοποθετήσει πανομοιότυπους αυτόματους πωλητές σε τουριστικές περιοχές και ξενοδοχεία. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ