Φρούριο η Αθήνα για το συλλαλητήριο - Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του μετρό

Φρούριο η Αθήνα για το συλλαλητήριο - Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του μετρό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, στο κέντρο της Αθήνας, για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 14:00. 

Από τις 10μ.μ του Σαββάτου έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου (Σύνταγμα, Προπύλαια) και σε μεγάλες οδικές αρτηρίες. 

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι αναμένονται στην Αθήνα τουλάχιστον 3.000 λεωφορεία και χιλιάδες διαδηλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι πρώτοι διαδηλωτές από τη Βέροια έφτασαν στις 8 το πρωί στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρει η παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων καλεί σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση». Επιπλέον, σύμφωνα με την παμμακεδονική Συνομοσπονδία, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ομιλητών της σημερινής συγκέντρωσης θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα "αντισυγκέντρωση" από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στα Προπύλαια.

Αναλυτικά οι έκτακτες κυκλοφοριακές ισχύουν για τους παρακάτω οδικούς άξονες:

• Λ. Μεσογείων , από τη συμβολή της με την Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου,
• Λ. Βασ. Σοφίας , καθ' όλο το μήκος της,
• Λ. Βασ Κων/νου , από τη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη/ Μιχαλακοπούλου έως τη συμβολή της με την Λ. Βασ. Σοφίας,
• Λ. Βασ. Αμαλίας , από τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,
• Λ. Κηφισίας, από τη συμβολή της με την οδό Πανόρμου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας,
• Κατεχάκη, από τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,
• Μιχαλακοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Θωμά έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,
• Φειδιππίδου και Ρηγίλλης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ενδέχεται να τροποποιηθούν χρονικά και χωρικά, αναλόγως των συνθηκών.

Οι οδηγοί καλούνται να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Από τις 10.00 το πρωί, θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια του μετρό, έπειτα από εντολή της Αστυνομίας.

Οι σταθμοί δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσουν. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση ανάλογα με την εξέλιξη του συλλαλητηρίου.

Παράλληλα επιστρατεύονται drones και ελικόπτερα τα οποία θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από το Σύνταγμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στην συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση που γίνεται στα Προπύλαια αναμένεται να τοποθετηθούν νωρίς το πρωί.

Για το συλλαλητήριο αναμένονται δεκάδες λεωφορεία τα οποία όμως δεν θα φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Τα λεωφορεία από την Νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν κόσμο στο Συγγρού-Φιξ και από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης στα γήπεδα ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να φτάσουν στο Σύνταγμα μέσω μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM