Στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος ναρκωτικών που εισήγαγε κοκαΐνη από χώρες της νότιας Αμερικής, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συλλαμβάνοντας έξι άτομα. 

 

Το κύκλωμα έστελνε ταχυδρομικώς, στην Ελλάδα, δέματα με αποξηραμένα φρούτα που ήταν εμποτισμένα με κοκαΐνη. Στη συνέχεια, μέλη της σπείρας ανακτούσαν την κοκαΐνη με χημικό διαχωρισμό. 

 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, οι αξιωματικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 36 κιλά αποξηραμένου φρούτου ACAI, που θεωρείται "superfood", το οποίο οι δράστες είχαν εμποτίσει με κοκαΐνη.

 

Παράλληλα κατέσχεσαν ένα πιστόλι και φυσίγγια.

 

Όπως εκτίμησε ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Κώστας Παναγιωτόπουλος, τα κέρδη των δραστών, από την συγκεκριμένη και μόνο παρτίδα μετά τον χημικό διαχωρισμό, θα ξεπερνούσαν το μισό εκατομμύριο ευρώ. 

 

Από την έως τώρα προανάκριση, έχουν προσδιοριστεί οι διαδρομές αποστολής των δεμάτων, μέσω αερομεταφορών, από την Βραζιλία. Όπως προέκυψε, μέλη του κυκλώματος είχαν εισάγει και πάλι κοκαΐνη στη χώρα μας, πριν από περίπου έξι μήνες, αυτή τη φορά εμποτισμένη σε ρούχα.

 

Οι αρχές αναζητούν ακόμα τρία άτομα ενώ αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής που κρατείται σε φυλακές της Γερμανίας.

 

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.