Είχαν συρράψει τα τραύματα και είχαν πλύνει τη σορό του Κατσίφα - Πέντε λεπτά η εξέταση του Έλληνα ιατροδικαστή

Είχαν συρράψει τα τραύματα και είχαν πλύνει τη σορό του Κατσίφα - Πέντε λεπτά η εξέταση του Έλληνα ιατροδικαστή Facebook Twitter
8

Να εξεταστεί τελικά η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή δέχτηκαν οι αλβανικές αρχές, αλλά όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της οικογένειας απόψε ο ιατροδικαστής είδε τη σορό για πέντε λεπτά.

Αίσθηση προκαλεί επίσης πως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, η σορός είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί όταν έφτασε εκεί ο ιατροδικαστής.

Ο Ελληνας ιατροδικαστής κ. Θ.Βουγιουκλάκης είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για μόλις πέντε λεπτά και το μόνο που πρόλαβε να διαπιστώσει ήταν ότι τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί χωρίς να μπορεί να βγάλει σωστά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Όπως είπε ο κ. Γιοβανόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του σωστά, αλλά στη σορό διαπιστώθηκαν δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα και στην καρδιά. Δεν διαπιστώθηκε εξ επαφής πυροβολισμός.

Δεν διαπιστώθηκε κανένα τραύμα στα πόδια από την μακροσκπική εξέταση, κάτι που ίσως αποδείκνυε πως οι Αλβανοί αστυνομικοί θα είχαν κάνει προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας:

 

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναλαμβάνει να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς από το χωριό Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην οποία προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο Κων. Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότητα.

Να σημειωθεί πως η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν ξέρω που οφείλεται η παθογένεια στις σχέσεις τον Βαλκανικών χωρών όμως αυτό πια πρέπει να σταματήσει. Καλή η αγάπη για το μέρος που μεγαλώνεις και να το αγαπάς όταν όμως από όλα τα κράτη ξεφεύγει και οδηγεί στα ίχνη του εθνικισμού και του σωβινισμού είναι κάτι αρρωστημένο. Για όλα τα κράτη και έθνη ισχύει αυτό είτε για Ελλάδα,Αλβανία,Τουρκία κτλ δεν κάνω. Δε ξέρουν όλες οι πλευρές ότι μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο ακόμη?
Σε αυτό το άρθρο γιατί δεν υπάρχουν σχόλια;Που είστε όλοι εσείς που κατηγορείτε για εθνικισμό τον Κατσίφα και δεν έχετε μιλήσει ποτέ για τον αλβανικό εθνικισμό και το κλίμα τρομοκρατίας που κυριαρχεί συχνα-πυκνά στα μειονοτικά χωριά. (όχι τόσο συχνά πλέον, όσο επί της εποχής Χότζα).
Δεν υπαρχουν σχόλια,διοτι τα λόγια είναι περιττα.Αυτο που αντικρησε ο Ελληνας Ιατροδικαστης τα λεει ολα.Οσο αφορα το πολυ ευστοχο σχολιο σου για τη τρομοκρατία που βιωνουν οι Ελληνες των Ελληνικων μειονοτικων χωριων της Βορείου Ηπείρου.Αστο μη περιμενεις απαντηση απο κανενα προοδευτικο μαϊντανο.Ας ειναι αναπαυμενος
Κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν πολιτική κατά της χα, έχοντας αγκαλιά όλους τους εθνικισμούς των γειτονικών κρατών.Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε από συμπολίτες μας, απόψεις που προσπερνάνε σε ακρότητα τους Γκρουέφσκι, Ερντογάν και Ράμα.Μιλάμε για απόλυτη ξεφτίλα.
Καταρχάς τα περί εθνικισμού δεν είναι "κατηγορία", ο ίδιο ο Κατσίφας το δήλωνε κάθε μέρα στο facebook του. Κατηγορία είναι το ότι ήταν εξτρεμιστής, και δεν βλέπω κάτι στο άρθρο που να το διαψεύδει.Κατά τα άλλα, να μιλήσουμε για ποιο πράγμα; Για το πόσο παραμύθια είναι αυτά που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες πως τον έσυραν 700 μέτρα και τον πυροβόλησαν στο μέτωπο όταν φώναξε ζήτω η Ελλάδα; Γιατί προφανώς από τα ευρήματα του Ιατροδικαστή δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Ή για το κλίμα τρομοκρατίας σε χωριό γεμάτο ελληνικές σημαίες όπου έγινε μνημόσυνο παρουσία Ελληνίδας Υπουργού;
Ήταν ή δεν ήταν εθνικιστής; Ήταν ή δεν ήταν στα καλά του; Ήταν ή δεν ήταν οπλισμένος; Είχε ή δεν είχε καλάσνικοφ; Το χρησιμοποίησε ή δεν το χρησιμοποίησε; Εκεί σταματάει κάθε συζήτηση. Τέλος. End of story. Οι αρχές της γείτονος φυσικά και θα κάνουν ότι μπορούν για να συγκαλύψουν τυχόν "υπερβάλλοντα ζήλο" και τις δικές τους ευθύνες. Τι περίμενες να κάνουν δηλαδή;
Αφού δεν υπάρχουν σχόλια, πού είδες αυτούς που κατηγορούν για εθνικισμό τον Κατσίφα;Αν θέλεις να δεις σχόλια, πήγαινε σε γνωστή εφημερίδα με μηδενικό moderation σχολίων.Εγώ, αν δεν διαλευκανθεί η υπόθεση Κατσίφα, δεν τολμώ να εκφέρω γνώμη είτε για Έλληνες είτε για Αλβανούς εθνικιστές.
Από τα 12 άρθρα που έχουν ανέβει στη Lifo για το εν λόγω θέμα, σχόλια υπάρχουν μόνο σε 2, στο παρών και στο αρχικό. Μπορούμε να διαβάζουμε, να ενημερωνόμαστε χωρίς να σχολιάζουμε.Επίσης ποιος μας απαγορεύει να κατηγορούμε το Κατσίφα για εθνικισμό (βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε πάντα) και ταυτόχρονα να κατηγορούμε και τον αλβανικό εθνικισμό?Ο άνθρωπος αυτός, δυστυχώς, από τη στιγμή που άρχισε να ρίχνει με το καλάσνικοφ το έχασε το δίκιο του. Τέτοιες πράξεις δύσκολα μένουν ατιμώρητες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε πολύ έντονο διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις 2 χώρες. Αν τώρα έψαχναν και οι Αλβανοί αφορμή για να τον καθαρίσουν τους την έδωσε και με το παραπάνω.Το ότι η αλβανική πλευρά θα προσπαθήσει να τα κουκουλώσει όσο μπορεί, είναι βέβαιο, μη γελιόμαστε...