Η συγκλονιστική μαρτυρία του πυροσβέστη που έχασε σύζυγο και μωρό στο Μάτι

Η συγκλονιστική μαρτυρία του πυροσβέστη που έχασε σύζυγο και μωρό στο Μάτι Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Συγκλονίζει ο πυροσβέστης, Ανδρέας Δημητρίου, που έχασε τη σύζυγο τον 6 μηνών γιο τους, στη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου στο Μάτι.

Μιλώντας στο ABC News, αναφέρει: «Νιώθω πολλά συναισθήματα. Θυμό ακόμη δεν έχω νιώσει, από την άποψη ότι δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω. Να θυμώσω με τον θεό; Να θυμώσω με τους ανθρώπους; Να θυμώσω με τον εαυτό μου; Να θυμώσω... Όλα τα άλλα συναισθήματα τα ζω κάθε μέρα έντονα, εκτός από θυμό. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

Το ρεπορτάζ του αυστραλιανού δικτύου επισημαίνει πως στις 23 Ιουλίου, ο Ανδρέας Δημητρίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά. Μόλις έφτασε στην υπηρεσία του, έμαθε πως επεκτεινόταν με ταχύτητα και πλέον απειλούσε το σπίτι του.

Προσπάθησε να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του, Μαργαρίτα, αλλά εκείνη δεν απάντησε. Έσπευσε στο σημείο και είδε τους δρόμους γύρω από το σπίτι του να φλέγονται.

Τελικά, η Μαργαρίτα κατάφερε να επικοινωνήσει και του είπε πως βρισκόταν στην παραλία. Ο Ανδρέας Δημητρίου πάλεψε με τις φλόγες για να φτάσει εκεί και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της, στην άκρη της θάλασσας. Δίπλα της βρισκόταν το έξι μηνών μωρό τους.

Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο. Η Μαργαρίτα δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα και πέθανε 12 ημέρες αργότερα.

«Είναι κάτι το οποίο δεν το αντέχεις εύκολα. Είναι κάτι το οποίο εύχεσαι να μην το ζήσει κανένας άνθρωπος, ούτε ο εχθρός σου», λέει ο Ανδρέας Δημητρίου.

  

Ο δημοσιογράφος του ABC γράφει: «Δεν υπάρχουν δάκρυα καθώς μιλάει. Το πρόσωπό του είναι μια άκαμπτη μάσκα, η φωνή του αυστηρά ελεγχόμενη. Βρίσκεται στο βαθύτερο σοκ που μπορεί να υποφέρει ένας σύζυγος και πατέρας».

«Ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ζω την απόλυτη καταστροφή, από εκείνη την ημέρα και μετά», τονίζει ο κ. Δημητρίου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πυροσβέστης Δημητρίου : "Όλα τα άλλα συναισθήματα τα ζω κάθε μέρα έντονα, εκτός από θυμό"Εγώ πάντως νιώθω θυμό, γιατί η απάντηση δόθηκε προφανώς, στην πιο γελοία δημοσιογραφική ερώτηση των τελευταίων χρόνων, προς όποιον έτυχε να βιώσει από μια τραγωδία - κυρίως αυτούς τους ανθρώπους ψάχνουν -, μέχρι σε κάποιον που του έκλεψαν το πορτοφόλι ή κέρδισε το λαχείο ; : "Τι αισθάνεστε ;"Και θυμώνω πολύ, γιατί παρουσιάζονται τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ή δέκα πληγέντων ανθρώπων, σαν ρεπορτάζ χρήσιμου να το δουν ακόμη και ΔΙΕΘΝΩΣ όσοι παρακολουθούν ABC News. Κάτι τέτοια βλέπουν και τα "μεσημεριανάδικα" τα δικά μας και ξεσαλώνουν σε ηλίθιες ερωτήσεις. Λες και τα προσωπικά συναισθήματα - που κυμαίνονται άλλωστε από άνθρωπο σε άνθρωπο - είναι δημοσιογραφική είδηση και όχι θέμα αρμοδιότητας ψυχολόγου. Με κάτι τέτοια η δημοσιογραφία αυτοϋποβιβάζεται και αυτοκαταργείται.