Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.

 

Σύμφωνα με το cretapost.gr, λίγο πριν τις 8 το πρωί, σύννεφα καπνού «έπνιξαν» την περιοχή στην οποία βρίσκονται τα κτίρια του Πανεπιστημίου.

 

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από υπόγειο του Πανεπιστημίου και επεκτάθηκε γρήγορα στο κτίριο.

 

Φωτογραφία: cretapost.gr/ Γιάννης Παπαδάκης
Φωτογραφία: cretapost.gr/ Γιάννης Παπαδάκης

 

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ 30 πυροσβέστες με 27 οχήματα, κλιμακοφόρα οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεσή της. Το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους έχει αποστείλει δύο ασθενοφόρα χωρίς όμως να έχει γίνει λόγος για τραυματίες.

 

 

Το κτίριο, στο οποίο έχει εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκεται στη λεωφόρο Κνωσού κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

 

Πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κτίριο το οποίο δεν χρησιμοποιείται και θεωρείται «αδρανές» χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η αιτία της πυρκαγιάς.

 

Οι πυκνοί καπνοί έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή που είναι κατοικημένη.

 

 

 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά υπάρχει φοιτητική εστία, με τους φοιτητές που διαμένουν εκεί να έχουν βγει στον δρόμο.

 

Η αστυνομία σε συνεργασία με την πρυτανεία έχει ζητήσει να υπάρξει επικοινωνία με όλους τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες ώστε να υπάρξει η διασφάλιση πως κανείς δεν βρίσκεται εντός του κτιρίου που φλέγεται.

  

 

  

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους και απομακρύνει τον κόσμο που έσπευσε στο σημείο να δει τι συμβαίνει, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, όπως αναφέρεται.