Πρωτοφανείς εικόνες έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία» - Πλημμύρισε ο χώρος λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Πρωτοφανείς εικόνες έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία» - Πλημμύρισε ο χώρος λόγω της έντονης βροχόπτωσης Facebook Twitter
Φωτό: Facebook
1

Σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή στην Αττική, ενώ σε εικόνες που κάνουν το γύρο των social media και του διαδικτύου φαίνεται η πρωτοφανής κατάσταση που επικράτησε στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος και πλημμύρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νερά της βροχής έφτασαν μέχρι τον υπόγειο χώρο του κτιρίου όπου στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές. Πρόκειται για αποθήκες με υλικά, ενώ δεν κινδύνευσαν ασθενείς ή προσωπικό.

Στο μεταξύ, από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας.

Παράλληλα, λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων, έκλεισαν δρόμοι της Αθήνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διακόπηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος του Νοσκομείου «Σωτηρία» μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, στην οδό Καζαντζόγλου, από την οδό Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, στην Μιχαλακοπούλου, από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων και στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, από την οδό Κονίτσης μέχρι την Σώρου.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στο δίκτυο του μετρό. Συγκεκριμένα, λόγω της καταιγίδας κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Πανόρμου» λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να κάνουν στάση.

Πρωτοφανείς εικόνες έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία» - Πλημμύρισε ο χώρος λόγω της έντονης βροχόπτωσης Facebook Twitter
Στιγμιότυπo από το πάρκινγκ του νοσοκομείου Σωτηρία. Φωτό: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νωρίτερα πρόβλημα είχαμε για περίπου 15 λεπτά και στο σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω διακοπών ρεύματος.

Πρωτοφανείς σκηνές δημιουργήθηκαν πριν από λίγο στο νοσκομείο «Σωτηρία» το οποίο όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριολεκτικά βούλιαξε από τα νερά.

Προειδοποιήσεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά στους πολίτες η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με την ΓΓΠΠ, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών».

Με σχετική ανακοίνωσή της προειδοποιεί και η Περιφέρεια Αττικής αναφέροντας ότι οι πλημμύρες αποτελούν τη δεύτερη πιο συχνή φυσική καταστροφή, μετά τις δασικές πυρκαγιές.

Πρωτοφανείς εικόνες έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία» - Πλημμύρισε ο χώρος λόγω της έντονης βροχόπτωσης Facebook Twitter
Στιγμιότυπo από το πάρκινγκ του νοσοκομείου Σωτηρία. Φωτό: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Πλημμύρα συμβαίνει λόγω ραγδαίων βροχοπτώσεων και ισχυρών καταιγίδων, από το ανέβασμα της στάθμης των ποταμών ή από το λιώσιμο χιονιού. Συμβαίνει επίσης από υποχώρηση φραγμάτων και στην περίπτωση αυτή οι συνέπειες είναι πολύ μεγάλες», σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

«Η πλημμύρα από φυσικά αίτια είτε παρουσιάζει βραδεία εξέλιξη είτε ανήκει στην κατηγορία της ξαφνικής πλημμύρας, που είναι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα. Στον Ελληνικό χώρο οι πλημμύρες οφείλονται σε καταρρακτώδεις βροχές, που συνοδεύουν τη διέλευση υφέσεων», καταλήγει, παραπέμποντας τους πολίτες να ενημερωθούν από την Γενική Γραμαμτεία Πολιτικής Προστασίας για την προστασία τους.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ