Νέο «όχι» από τουρκικό δικαστήριο στην αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών

Νέο «όχι» από τουρκικό δικαστήριο στην αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
2

Νέα άρνηση από το τουρκικό δικαστήριο για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Οι δυο στρατιωτικοί που κρατούνται εδώ και 140 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης προσπάθησαν για ακόμα μια φορά μέσω των συνηγόρων τους να πετύχουν την αποφυλάκισή τους αλλά οι δικαστικές αρχές αρνήθηκαν.

Επόμενο αίτημα αποφυλάκισης θα μπορούν να το υποβάλουν σε περίπου έναν μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το τουρκικό δικαστήριο αυτή τη φορά αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενο τη συνέχιση των ερευνών για τα δεδομένα που βρέθηκαν στα κινητά των δύο στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμη απαγγείλει επισήμως κατηγορίες στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, η ελληνική Βουλή ψήφισε πρόσφατα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης μετατίθενται στην Τουρκία, προκειμένου να έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας εκεί και να μπορούν έτσι να ισχυριστούν στην τουρκική Δικαιοσύνη ότι μπορούν να μείνουν ελεύθεροι, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη τους.

Τα προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με το αιτιολογικό ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία ενώ, όπως τονιζόταν, η Δικαιοσύνη δεν είχε ακόμη εξετάσει τα «ψηφιακά στοιχεία» που είχαν κατασχεθεί από αυτούς.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν πρόκειται να υπάρξει εν ενεργεία Τούρκος δικαστικός που θα δώσει τη συγκατάθεσή του για αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, γιατί θα κινδυνεύσει την αμέσως επόμενη στιγμή να βρεθεί στη φυλακή ως εχθρός του καθεστώτος.