Financial Times: Οι Ρώσοι διπλωμάτες προσπάθησαν να παρέμβουν στο Σκοπιανό από την Αλεξανδρούπολη

Financial Times: Οι Ρώσοι διπλωμάτες προσπάθησαν να παρέμβουν στο Σκοπιανό από την Αλεξανδρούπολη Facebook Twitter
EUROKINISSI
11

Οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα επιχείρησαν να παρέμβουν στα ελληνικά ζητήματα από την Αλεξανδρούπολη και να «απωθήσουν τη Δύση», σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times. 

Όπως μεταδίδουν οι FT, οι δύο διπλωμάτες «ήταν γνωστοί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης» υπάρχει μια μικρή κοινότητα Ρώσων με ελληνικές διασυνδέσεις. 

Οι διπλωμάτες κατηγορήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν κρατικούς αξιωματούχους, ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων αλλά και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα, ώστε να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να οδηγήσουν σε "ναυάγιο" τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε στους FT ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης. Για τον λόγο αυτό, «εντατικοποίησαν την ανάμειξή τους σε Μακεδονία και Θράκη».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μια από τις απόπειρες δωροδοκίας απέτυχε όταν ένας Έλληνας αξιωματικός ανέφερε το περιστατικό στους ανωτέρους του. 

Οι Ρώσοι διπλωμάτες κατηγορούνται ότι πλήρωσαν ακροδεξιές οργανώσεις δια μέσου ενός Έλληνα επιχειρηματία.

«Μπορείς να εξαγοράσεις μεγάλη στήριξη με 20.000-30.000 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη όπου η ανεργία είναι υψηλή και οι νέοι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι με τα πολιτικά κομματα» δήλωσε στους FT διπλωμάτης δυτικής χώρας.

Κατά τον ίδιο, η δράση των Ρώσων διπλωματών ήταν «μια εκλεπτυσμένη επιχείρηση που έγινε με το προπέτασμα των μακροχρόνιων πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία και την κοινή θρησκευτική κληρονομιά».

Με πληροφορίες από Financial Times

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Για να καταλαβω, το 80% των ελληνων διαφωνουν με το περιεγχομενο της συμφωνιας αλλα δυο Ρωσοι χρηματοδοτουν ωστε να καποιοι να μας πεισουν να διαφωνησουμε με το περιεγχομενο της συμφωνιας. Επισης, οσοι μιλαν για διχασμο. Οταν τα 4/5 διαφωνουν με αυτο που για καποιο λογο (δεν μας λεει κι ενας γιατι) θελει να επιβαλει το 1/5, η παρεα δεν ειναι διχασμενη. Η πλειοψηφια της μια χαρα συμφωνει. Αυτο προτασει η Δημοκρατια.
Το 70% που διαφωνούν πως διαμορφώνουν άποψη; Η ρωσική επιρροή στην Ελλάδα είναι διάχυτη και διαχρονική. Φυσικά, ειδικά για το μακεδονικό, φταίνε και οι Έλληνες πολιτικάντηδες που δεν έκαναν ποτέ τον κόπο να εξηγήσουν τα οφέλη μιας συμφωνίας. Και η αδυναμία των πολιτών να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ εφικτού και ανέφικτου, ωφέλιμου και ανώφελου, ουσιαστικού και συμβολικού. Μόνιμα ελαττώματα που φανερώθηκαν και στην Κύπρο, και στο Μακεδονικό, και στο δημοψήφισμα του 2015, κ.ο.κ.
Πραγματικα, μονο στην ελλαδα υπαρχει θρησκεια, το περιφημο "οπιο των λαων". Ενω η αθεια σε κανει εξ ορισμου πεφωτισμενο, καλλιεργημενο, πολιτισμενο και καλοψυχο αμθρωπο
Δεν έχω δει ποτέ άθεους να επιτίθενται σε θέατρα και κινηματογράφους, ούτε να σπάνε πιάνα σε συναυλίες, ούτε να πετάνε μπογιές σε αφίσες, ούτε να διαδηλώνουν για την επίσκεψη του Πάπα, ούτε να καταριούνται άλλους ανθρώπους. Ούτε βέβαια να γελοιοποιούνται προσκυνώντας παντόφλες, μούμιες και κόκαλα. Ο στερημένος άνθρωπος δεν είναι ποτέ πεφωτισμένος, καλλιεργημένος, πολιτισμένος και καλόψυχος.
@boxerΔεν εχω επιτεθει σε κινηματογραφο, δεν εχω σπασει πιανο. Δεν προσκηναω παντοφλες και μουμιες. Κυριως ομως δεν επιτιθεμαι με αθλιες γενικευσεις και ανακριβειες σε ανθρωπους που πιστευουν κατι αλλο απο εμενα. Παρ' αυτα σε ευχαριστω γιατι μολις απεδειξες το ορθο του σχόλιού μου.
Οι χρήσιμοι ηλίθιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι αν ένα κράτος που όλα τα άλλα εκτός από εμάς ήδη ονομάζουν Μακεδονία, ονομαστεί Βόρεια Μακεδονία εμείς "θα χάσουμε τη Μακεδονία μας"...