ΥΠΕΞ: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις με την Αλβανία για ΑΟΖ - ΝΔ: Απαιτούμε άμεση ενημέρωση

ΥΠΕΞ: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις με την Αλβανία για ΑΟΖ - ΝΔ: Απαιτούμε άμεση ενημέρωση Facebook Twitter
4

Σε «θετικό, φιλικό κλίμα συνεργασίας» ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Η «συνάντηση ήταν εποικοδομητική», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «οι τεχνικές ομάδες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης, προς το συμφέρον και των δυο πλευρών».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β' Αθηνών κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος δήλωσε ότι «οι κ.κ Τσίπρας Καμμένος και Κοτζιάς ετοιμάζονται εν κρυπτώ να "λύσουν" και το "Αλβανικό"» και διεμήνυσε ότι η Νέα Δημοκρατία απαιτεί άμεση ενημέρωση πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κουμουτσάκου:

«Μετά την εθνικά επιζήμια συμφωνία για το Σκοπιανό, οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς ετοιμάζονται εν κρυπτώ να "λύσουν" και το "Αλβανικό".

Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία και βεβαίως τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας είναι κορυφαία ζητήματα για να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση και συζήτηση στη βουλή πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας».

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ