Έρχεται νέος σταθμός του μετρό στη Γεωπονική - Πότε θα γίνει η παράδοση των υπόλοιπων σταθμών

Έρχεται νέος σταθμός του μετρό στη Γεωπονική - Πότε θα γίνει η παράδοση των υπόλοιπων σταθμών Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Σταθμό του μετρό στην Γεωπονική Σχολή σχεδιάζει η Αττικό Μετρό, σε συνεργασία με την Πρυτανεία της Σχολής.

Ο σταθμός θα κατασκευαστεί μπροστά από τη Σχολή, επί της Ιεράς Οδού, στη γραμμή 3 του μετρό. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρύτανης της σχολής Γιώργος Παπαδούλης θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για να πάρει σάρκα και οστά η κατασκευή του σταθμού που θα εξυπηρετεί κυρίως τους φοιτητές της Σχολής.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μυλόπουλος, θα ξεκινήσουν οι μελέτες και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί ο σταθμός που θα λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν.

Εξήγησε επίσης ότι το 1996 που σχεδιάστηκε το δίκτυο του μετρό, η τότε Πρυτανική Αρχή αντιδρούσε στην κατασκευή του σταθμού στη Γεωπονική.

Στο μεταξύ, μέχρι τον Ιούνιο του '19 θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά: της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας. Τους πρώτους μήνες του 2020 θα λειτουργήσουν και υπόλοιποι τρεις σταθμοί μέχρι το δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά την γραμμή 4 από το Γαλάτσι μέχρι το Πανεπιστήμιο, το Κολωνάκι και το Γουδή, που θα φτάσει αργότερα στο Μαρούσι, ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού και σε λίγες μέρες αρχίζει η δεύτερη φάση η οποία θα ολοκληρωθεί περίπου στις αρχές του '19 ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Ο κ. Μυλόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σκέψη για την επέκταση της γραμμής 2 από τον σταθμό της Ανθούπολης στο Περιστέρι -μέσω της Θηβών- στο πάρκο Τρίτση στους Αγίους Αναργύρους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ουσιαστικές μελέτες για το έργο.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πραγματικα απορω με κατι τυπους σε περιοπτες θεσεις που αρνουνται την κατασκευη σταθμου του μετρο στον χωρο εποπειας τους, ειτε ειναι πρυτανεις, ειτε δημαρχοι ειτε οτιδηποτε. Αλλοι θα σκοτωναν για να εχουν αυτη την ευκολια προσβασης και αυτοι σφυρανε κλεφτικα...
Συγγνώμη, αλλά λέγανε για τέλη του 17 ότι θα ανοίξουν οι σταθμοί της Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας. Τώρα το πήγανε μέσα 19;Και συγγνώμη, όταν μου λένε ότι το 2019 θα τελειώσει η 2η φάση για την 4η γραμμή, σε ποιά δεκαετία να περιμένουμε να είναι έτοιμη; 70s;
"Εξήγησε επίσης ότι το 1996 που σχεδιάστηκε το δίκτυο του μετρό, η τότε Πρυτανική Αρχή αντιδρούσε στην κατασκευή του σταθμού στη Γεωπονική. Πηγή: www.lifo.gr"θα ηταν φαινεται τιποτα με τα μυαλα του Μυλοπουλου τοτε ...