Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στην περιοχή της Ομόνοιας, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. 

Συνελήφθησαν 16 άτομα (15 αλλοδαποί και ένας Έλληνας), ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη εννέα ατόμων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα όπλα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από τη «χαρτογράφηση» της δράσης των μελών της οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 1.200 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες περίπου 250 με 300 τοξικοεξαρτημένους την ημέρα.

Για να καλύπτουν την δράση τους, αποθήκευαν και έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες και τα παράνομα κέρδη τους σε δύο παντοπωλεία στην περιοχή της Ομόνοιας, τα οποία λειτουργούσαν ως «βιτρίνα».

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13.000 ευρώ, 40 κινητά τηλέφωνα και πολλές αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ