Το sequel του Batman, το «Avatar: The Way of Water» και η βιογραφία της Γουίτνεϊ Χιούστον

Το sequel του Batman, το Avatar:The Way of Water και η βιογραφία της Γουίτνεϊ Χιούστον Facebook Twitter
Ο Κρίστιαν Μπέιλ, η Μάργκο Ρόμπι και ο Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον στο «Amsterdam» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.
0

Όχι ότι αμφέβαλε κανείς γι' αυτή την εξέλιξη, αλλά πήρε και επίσημα το πράσινο φως.

Μετά την αξιόλογη εισπρακτική του πορεία και τη θετική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ο «Batman» του Ματ Ριβς θα αποκτήσει sequel. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πλοκή και χαρακτήρες, πιθανότατα ούτε ο Ματ Ριβς δεν τα γνωρίζει, καθώς το σενάριο δεν έχει γραφτεί, όλοι, όμως, περιμένουν να δουν λίγο περισσότερο υλικό με τον Τζόκερ του Μπάρι Κίγκαν.

— Το περιμέναμε από το 2014, άργησε οκτώ χρόνια, τον Δεκέμβριο θα μάθουμε αν άξιζε η αναμονή. Ο λόγος για το sequel του Avatar, που φέρει τον τίτλο Avatar: The Way of Water. Ο Τζέιμς Κάμερον υπόσχεται για ακόμα μια φορά θέαμα που δεν έχουμε ξαναδεί όμοιό του, το ερώτημα είναι κατά πόσο οι αίθουσες θα προχωρήσουν (ή θα πέσουν στην παγίδα, αν θέλετε) να αγοράσουν και πάλι εξοπλισμό κατάλληλο για να προβάλουν τα τρισδιάστατα καρέ της ταινίας.

— Κάποια ίωση που οδηγεί σκηνοθέτες να αποχωρούν από υπερπαραγωγές ταλαιπωρεί το Χόλιγουντ τις τελευταίες μέρες. Στη Universal o Τζάστιν Λιν αποχώρησε από το Fast X, τη δέκατη ταινία της σειράς Fast and Furious, ενώ τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει ήδη. Στην Disney και στη Marvel τα έσπασαν με τον Τζον Γουάτς για το reboot του Fantastic Four, μια παράξενη εξέλιξη, αν αναλογιστούμε ότι ο Γουάτς σκηνοθέτησε για το στούντιο τον εισπρακτικό θρίαμβο του «Spiderman: No Way Home».

— 7 χρόνια αποχής από τα σκηνοθετικά του καθήκοντα ήταν αρκετά για τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ (The Sliver Linings Playbook, I Heart Huckabees), που επιστρέφει φέτος τον Νοέμβριο με το Amsterdam. O σκηνοθέτης συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη Μάργκο Ρόμπι και ξανά με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Κρίστιαν Μπέιλ, με τον τελευταίο να μειώνει για ακόμα μια φορά το βάρος του σε ανησυχητικά επίπεδα. Το καστ συμπληρώνουν –πάρτε ανάσα– οι Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Άνια Τέιλορ Τζόι, Ράμι Μάλεκ, Ζόι Σαλντάνα, Ματίας Σένερτς, Μάικ Μάγερς, Άντρεα Ράιζμπορο, Μάικλ Σάνον, Κρις Ροκ και Τέιλορ Σουίφτ.

— Τον Ιούνιο αναμένουμε το Elvis του Μπαζ Λούρμαν, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του σε λίγες εβδομάδες στο φεστιβάλ Καννών, και έπεται συνέχεια. Τον Δεκέμβριο θα δούμε στις αίθουσες το I Wanna Dance with Somebody, ένα biopic της Γουίτνεϊ Χιούστον. Το σενάριο έχει γράψει ο Άντονι Μακ Κάρτεν του «Bohemian Rhapsody», στη σκηνοθεσία βρίσκουμε την Κέισι Λέμονς τoυ «Harriet», ενώ την Χιούστον υποδύεται η Ναόμι Άκι.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM