Πρεμιέρα για το Rust με τον Άλεκ Μπάλντουιν τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Πρεμιέρα για το Rust με τον Άλεκ Μπάλντουιν τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς Facebook Twitter
Φωτ.: Rust Movie Productions
0

Τρία χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς, το γουέστερν «Rust» με τον Άλεκ Μπάλντουιν θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Camerimage, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Τορούν της Πολωνίας από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου.

Η ταινία τράβηξε την παγκόσμια προσοχή το 2021, όταν η Χάτσινς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Νέο Μεξικό από εκπυρσοκρότηση του όπλου που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν. Ο Μπάλντουιν, παρότι πρωταγωνιστής και παραγωγός, δεν θα παραστεί στην πρεμιέρα, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία των άλλων ηθοποιών, όπως οι Τράβις Φίμελ, Φράνσις Φίσερ, Τζος Χόπκινς και Πάτρικ Σκοτ ΜακΝτέρμοτ.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα, ο οποίος τραυματίστηκε στο ίδιο περιστατικό, καθώς και τη Μπιάνκα Κλάιν, διευθύντρια φωτογραφίας που ανέλαβε μετά την τραγωδία. Η συζήτηση θα εστιάσει στην ολοκλήρωση της ταινίας, την ασφάλεια στα γυρίσματα και τον ρόλο των γυναικών στο σινεμά.

Η Μπιάνκα Κλάιν, μιλώντας στο περιοδικό People, ανέφερε: «Θέλαμε να την τιμήσουμε και να βεβαιωθούμε ότι ο κόσμος θα δει το έργο της Χαλίνα. Το Camerimage είναι το ιδανικό μέρος για αυτή την πρεμιέρα, καθώς είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κινηματογραφία».

Το «Rust» αφηγείται την ιστορία ενός 13χρονου αγοριού στο Γουαϊόμινγκ του 1880, που μετά τον θάνατο των γονιών του προσπαθεί να φροντίσει τον μικρότερο αδελφό του. Όταν καταδικάζεται για τη δολοφονία ενός κτηνοτρόφου, ο παράνομος Χάρλαντ Ραστ προσπαθεί να τον σώσει. Οι δυο τους γίνονται φυγάδες, κυνηγημένοι από τον επικηρυγμένο Φέντον Λανγκ.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει με τη νέα ταινία του Στιβ ΜακΚουίν «Blitz», με την Κέιτ Μπλάνσετ να προεδρεύει της κριτικής επιτροπής και τον Χιρογιούκι Σανάντα να λαμβάνει ειδική τιμητική διάκριση.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM