«Planet of the Apes»: Αποκαλύφθηκε ο τίτλος και το καστ της νέας ταινίας

«Planet of the Apes»: Ανακοινώθηκε ο τίτλος και το καστ της νέας ταινίας Facebook Twitter
Φωτ.: 20thCenturyFox
0

Η 20th Century Studios αποκάλυψε τον τίτλο και το καστ της νέας ταινίας του Πλανήτη των Πιθήκων.

Το νέο Planet of the Apes, θα φέρει τον τίτλο «Kingdom of the Planet of the Apes» και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Wes Ball ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είναι οι Owen Teague, Freya Allen και Peter Macon. 

Η ιστορία ακολουθεί το κλείσιμο της τριλογίας του 2017, «War for the Planet of the Apes». Στην ταινία πρωταγωνιστούσε ο Andy Serkis ως Caesar, ο χιμπατζής που ηγήθηκε της επανάστασης των πιθήκων.

Τη νέα ταινία υπογράφουν σεναριακά οι Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver και Patrick Aison.

Οι Joe Hartwick Jr. Jaffa, Silver και Jason Reed είναι παράγωγοί ενώ εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Peter Chernin και Jenno Topping.

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων είναι από τις πιο εμβληματικές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας στον κινηματογράφο, καθώς και ένα ανεξίτηλο κομμάτι της κληρονομιάς του στούντιο μας», δήλωσε ο Steve Asbell, πρόεδρος της 20th Century Studios. 

«Με το Kingdom of the Planet of the Apes έχουμε το προνόμιο να συνεχίσουμε την παράδοση της σειράς στον είδος αυτού του ευφάνταστου κινηματογράφου, που πυροδοτεί τη σκέψη και ανυπομονούμε να μοιραστούμε με το κοινό το 2024, το εξαιρετικό όραμα του Wes για αυτό το νέο κεφάλαιο». 

Ο Πλανήτης των Πιθήκων βασίζεται στη νουβέλα του 1963 του Pierre Boulle. Μεταφέρθηκε πρώτη φορά στην κινηματογραφική οθόνη το 1968 με τον Charlton Heston, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.  Ακολούθησαν τέσσερα σίκουελ και δύο τηλεοπτικές σειρές.

Το 2001 ο Tim Burton σκηνοθέτησε το reboot της σειράς και η Fox συνέχισε με το franchise το 2011 με την ταινία «Rise of the Planet of the Apes». Μέχρι σήμερα οι ταινίες έχουν αποφέρει κέρδη 1,7 δισ. δολάρια παγκοσμίως. Η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Με πληροφορίες του Hollywood Reporter
 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM