Οσκαρ 2024: Οι αντιπολεμικές καρφίτσες και το μήνυμα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Οσκαρ 2024: Οι αντιπολεμικές καρφίτσες και το μήνυμα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Με καρφίτσες σε κόκκινο χρώμα, αρκετοί σταρ του Χόλιγουντ θέλησαν να απευθύνουν κάλεσμα, από την 96η τελετή των βραβείων Όσκαρ, για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο που γίνεται στη Γάζα.

Οι καρφίτσες των αστέρων των Όσκαρ, στο πλαίσιο της καμπάνιας που ονομάζεται «Artists4Ceasefire», παραπέμπουν από μακριά στο Remeberance Poppy, την τεχνητή παπαρούνα που είχαν όλοι οι Βρετανοί καρφωμένη στο πέτο τους πριν από μερικά χρόνια, για να τιμήσουν τους νεκρούς στρατιώτες στα πεδία μαχών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου 

Κόσμησαν τα σακάκια των Μαρκ Ράφαλο και Μπίλι Άιλις, μεταξύ άλλων αστέρων. Το Artists4Ceasefire είναι μια ομάδα ηθοποιών, μουσικών και κινηματογραφιστών που συνασπίστηκαν ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Η ομάδα υποστηρίζει μια άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα.

Ο Ραμί Γιούσεφ, ο οποίος φόρεσε την καρφίτσα, σχολίασε σε παρευρισκόμενους δημοσιογράφους: «Αυτό είναι για την καμπάνια Καλλιτέχνες υπέρ της κατάπαυσης πυρός» και προσέθεσε: «Έχουμε μια αυξανόμενη λίστα με τόσους πολλούς καλλιτέχνες που θέλουν μια μόνιμη άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα».

«Για να το διευρύνουμε κι άλλο, αφορά το να σταματήσουν να σκοτώνονται παιδιά», συμπλήρωσε ο γεννημένος στο Μπρούκλιν, αιγυπτιακής καταγωγής ηθοποιός. «Χρησιμοποιούμε τις φωνές μας για να μιλήσουμε στις καρδιές των ανθρώπων», πρόσθεσε, «θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν ασφάλεια και δικαιοσύνη».

«Είναι προφανές κάτι για το οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν πολλές απόψεις και νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ο κατάλληλος τόπος και χρόνος για την επεξεργασία των συναισθημάτων», είπε ο Γιούσεφ, μιλώντας για τη διχασμένη πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα. «Η καλύτερη στιγμή για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματα είναι όταν δεν υπάρχει εν εξελίξει βία. Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε τη βία. Πρέπει να σταματήσουμε τους βομβαρδισμούς».

Περισσότεροι από 380 ηθοποιοί, κινηματογραφιστές και μουσικοί υπέγραψαν επιστολή καλώντας τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τους παγκόσμιους ηγέτες να ζητήσουν μόνιμη κατάπαυση του πυρός, ασφαλή επιστροφή όλων των ομήρων και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα.

Μεταξύ της αξιοσημείωτης λίστας των υπογραφόντων του Artists4Ceasefire περιλαμβάνονται οι Τζένιφερ Λόπεζ, Τζέσικα Τσάστεϊν και Κέιτ Μπλάνσετ. 

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM