ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο εξαιρετικά σπάνιος Α' τόμος του Ερρίκου Δ' του Σαίξπηρ θα σπάσει το ρεκόρ λογοτεχνικού έργου ξανά;

Ο εξαιρετικά σπάνιος Α' τόμος του Ερρίκου Δ' του Σαίξπηρ θα σπάσει το ρεκόρ λογοτεχνικού έργου ξανά; Facebook Twitter
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
0

Ένα «υπερβολικά σπάνιο» απόσπασμα από τον πρώτο τόμο του Σαίξπηρ, που περιλαμβάνει ολόκληρο το έργο Ερρίκος Δ’, Μέρος Α’ πρόκειται να δημοπρατηθεί αυτή την εβδομάδα.

Το έργο έχει επικυρωθεί ως πρωτότυπο απόσπασμα από τον πρώτο τόμο του Σαίξπηρ από τον μελετητή του Σαίξπηρ Έρικ Ράσμουσεν. Ο πρώτος τόμος δημοσιεύθηκε το 1623 και είναι η παλαιότερη έκδοση συλλογής των έργων του Σαίξπηρ. Όταν πέθανε ο Σαίξπηρ, το 1616, είχαν τυπωθεί μόνο 17 από τα έργα του. Χωρίς τον πρώτο τόμο, ο οποίος συγκεντρώνει 36 θεατρικά έργα, 18 από τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων των Μακμπέθ και Η Τρικυμία, δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν φτάσει μέχρι τις μέρες μας. Τα έργα συγκεντρώθηκαν και επιμελήθηκαν οι Τζον Χέμινγκς και Χένρι Κοντέλ, δύο ηθοποιοί και φίλοι του Σέξπιρ και τυπώθηκαν περίπου 750 πρώτοι τόμοι. Διακόσια τριάντα τρία από αυτά είναι γνωστό ότι υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας.

Το κομμάτι έχει αποτιμηθεί στα  50.000- 100.000 δολάρια  από τη Holabird Western Americana Collections, η οποία θα το δημοπρατήσει στις 29 Οκτωβρίου. Με επίσημο τίτλο The First Part of Henry the Fourth, with the Life and Death of Henry Sirnamed Hot-Spurre, αποτελείται από 13 τυπωμένες σελίδες από χαρτί και είναι ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο.

Ο εξαιρετικά σπάνιος Α' τόμος του Ερρίκου Δ' του Σαίξπηρ θα σπάσει το ρεκόρ λογοτεχνικού έργου ξανά; Facebook Twitter
Το κομμάτι έχει αποτιμηθεί στα  50.000- 100.000 δολάρια  από τη Holabird Western Americana Collections. Φωτο: Holabird Western Americana Collections

Πέρυσι, ένα πλήρες αντίγραφο του πρώτου τόμου πωλήθηκε σε δημοπρασία για 9.978.000 δολάρια σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα λογοτεχνικό έργο. Αγοραστής ήταν ο σπάνιος συλλέκτης βιβλίων Stephan Loewentheil, ο οποίος είπε τότε: «Ο πρώτος τόμος είναι η πιο σημαντική συλλογή θεατρικών έργων που έχει εκδοθεί ποτέ και έχει γίνει σεβαστός σε όλο τον κόσμο.»

Ο Ερρίκος Δ', Μέρος A’,  είναι ένα ιστορικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που πιστεύεται ότι γράφτηκε το αργότερο το 1597. Είναι το δεύτερο έργο στην τετραλογία του Σαίξπηρ που πραγματεύεται τη διαδοχική βασιλεία του Ριχάρδου Β', από τον Ερρίκο Δ' (υπάρχουν δύο θεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του Ερρίκου Δ', Μέρος Β’) και του Ερρίκου Ε’. Στο πρώτο μέρος του Ερρίκου Δ’ η ιστορία ξεκινά με τη μάχη του Hotspur στο Homildon στο Northumberland εναντίον του Douglas στα τέλη του 1402 και τελειώνει με την ήττα των επαναστατών στο Shrewsbury στα μέσα του 1403. Από την πρώτη κιόλας παράσταση υπήρξε ένα εξαιρετικά δημοφιλές έργο τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς.

Πολιτισμός
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ