Ο εξαιρετικά σπάνιος Α' τόμος του Ερρίκου Δ' του Σαίξπηρ θα σπάσει το ρεκόρ λογοτεχνικού έργου ξανά;

Ο εξαιρετικά σπάνιος Α' τόμος του Ερρίκου Δ' του Σαίξπηρ θα σπάσει το ρεκόρ λογοτεχνικού έργου ξανά; Facebook Twitter
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
0

Ένα «υπερβολικά σπάνιο» απόσπασμα από τον πρώτο τόμο του Σαίξπηρ, που περιλαμβάνει ολόκληρο το έργο Ερρίκος Δ’, Μέρος Α’ πρόκειται να δημοπρατηθεί αυτή την εβδομάδα.

Το έργο έχει επικυρωθεί ως πρωτότυπο απόσπασμα από τον πρώτο τόμο του Σαίξπηρ από τον μελετητή του Σαίξπηρ Έρικ Ράσμουσεν. Ο πρώτος τόμος δημοσιεύθηκε το 1623 και είναι η παλαιότερη έκδοση συλλογής των έργων του Σαίξπηρ. Όταν πέθανε ο Σαίξπηρ, το 1616, είχαν τυπωθεί μόνο 17 από τα έργα του. Χωρίς τον πρώτο τόμο, ο οποίος συγκεντρώνει 36 θεατρικά έργα, 18 από τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων των Μακμπέθ και Η Τρικυμία, δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν φτάσει μέχρι τις μέρες μας. Τα έργα συγκεντρώθηκαν και επιμελήθηκαν οι Τζον Χέμινγκς και Χένρι Κοντέλ, δύο ηθοποιοί και φίλοι του Σέξπιρ και τυπώθηκαν περίπου 750 πρώτοι τόμοι. Διακόσια τριάντα τρία από αυτά είναι γνωστό ότι υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας.

Το κομμάτι έχει αποτιμηθεί στα  50.000- 100.000 δολάρια  από τη Holabird Western Americana Collections, η οποία θα το δημοπρατήσει στις 29 Οκτωβρίου. Με επίσημο τίτλο The First Part of Henry the Fourth, with the Life and Death of Henry Sirnamed Hot-Spurre, αποτελείται από 13 τυπωμένες σελίδες από χαρτί και είναι ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο.

Ο εξαιρετικά σπάνιος Α' τόμος του Ερρίκου Δ' του Σαίξπηρ θα σπάσει το ρεκόρ λογοτεχνικού έργου ξανά; Facebook Twitter
Το κομμάτι έχει αποτιμηθεί στα  50.000- 100.000 δολάρια  από τη Holabird Western Americana Collections. Φωτο: Holabird Western Americana Collections

Πέρυσι, ένα πλήρες αντίγραφο του πρώτου τόμου πωλήθηκε σε δημοπρασία για 9.978.000 δολάρια σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα λογοτεχνικό έργο. Αγοραστής ήταν ο σπάνιος συλλέκτης βιβλίων Stephan Loewentheil, ο οποίος είπε τότε: «Ο πρώτος τόμος είναι η πιο σημαντική συλλογή θεατρικών έργων που έχει εκδοθεί ποτέ και έχει γίνει σεβαστός σε όλο τον κόσμο.»

Ο Ερρίκος Δ', Μέρος A’,  είναι ένα ιστορικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που πιστεύεται ότι γράφτηκε το αργότερο το 1597. Είναι το δεύτερο έργο στην τετραλογία του Σαίξπηρ που πραγματεύεται τη διαδοχική βασιλεία του Ριχάρδου Β', από τον Ερρίκο Δ' (υπάρχουν δύο θεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του Ερρίκου Δ', Μέρος Β’) και του Ερρίκου Ε’. Στο πρώτο μέρος του Ερρίκου Δ’ η ιστορία ξεκινά με τη μάχη του Hotspur στο Homildon στο Northumberland εναντίον του Douglas στα τέλη του 1402 και τελειώνει με την ήττα των επαναστατών στο Shrewsbury στα μέσα του 1403. Από την πρώτη κιόλας παράσταση υπήρξε ένα εξαιρετικά δημοφιλές έργο τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ

Πολιτισμός / «Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)
THE LIFO TEAM
Ο Ράμι Μάλεκ για το Όσκαρ του: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Πολιτισμός / Ράμι Μάλεκ: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Man I Love του Άιρα Σακς στις Κάννες, ο Ράμι Μάλεκ μίλησε για τη νέα του ταινία, την αιγυπτιακή του καταγωγή και το βάρος του να γίνει ο πρώτος ηθοποιός αιγυπτιακής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Her Private Hell, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε συγκινημένος για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που, όπως είπε, του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τον έκανε να επιστρέψει στο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Στο Onassis Ready, η έκθεση Ongoing και η περφόρμανς A Biographical Wardrobe μετατρέπουν τα ρούχα, τα αντικείμενα και τις καλλιτεχνικές φιλίες της Τίλντα Σουίντον σε ζωντανό αρχείο μνήμης, απώλειας και δημιουργικής συγγένειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γουίστλερ έκανε την ομορφιά σκηνικό, σκάνδαλο και καβγά

Πολιτισμός / Ο Γουίστλερ επιστρέφει στην Tate Britain: ο δανδής που έκανε τον Τάμεση ομίχλη και την ομορφιά πρόκληση

Η Tate Britain ανοίγει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αναδρομική του Τζέιμς ΜακΝιλ Γουίστλερ εδώ και 30 χρόνια, με τη διάσημη «Μητέρα του Γουίστλερ», τα νυχτερινά του Τάμεση και τα έργα που έκαναν την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και την αφαίρεση να μοιάζουν προκλητικές στη βικτωριανή Βρετανία.
THE LIFO TEAM
«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM