Ο εξαιρετικά σπάνιος Α' τόμος του Ερρίκου Δ' του Σαίξπηρ θα σπάσει το ρεκόρ λογοτεχνικού έργου ξανά;

Ο εξαιρετικά σπάνιος Α' τόμος του Ερρίκου Δ' του Σαίξπηρ θα σπάσει το ρεκόρ λογοτεχνικού έργου ξανά; Facebook Twitter
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
0

Ένα «υπερβολικά σπάνιο» απόσπασμα από τον πρώτο τόμο του Σαίξπηρ, που περιλαμβάνει ολόκληρο το έργο Ερρίκος Δ’, Μέρος Α’ πρόκειται να δημοπρατηθεί αυτή την εβδομάδα.

Το έργο έχει επικυρωθεί ως πρωτότυπο απόσπασμα από τον πρώτο τόμο του Σαίξπηρ από τον μελετητή του Σαίξπηρ Έρικ Ράσμουσεν. Ο πρώτος τόμος δημοσιεύθηκε το 1623 και είναι η παλαιότερη έκδοση συλλογής των έργων του Σαίξπηρ. Όταν πέθανε ο Σαίξπηρ, το 1616, είχαν τυπωθεί μόνο 17 από τα έργα του. Χωρίς τον πρώτο τόμο, ο οποίος συγκεντρώνει 36 θεατρικά έργα, 18 από τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων των Μακμπέθ και Η Τρικυμία, δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν φτάσει μέχρι τις μέρες μας. Τα έργα συγκεντρώθηκαν και επιμελήθηκαν οι Τζον Χέμινγκς και Χένρι Κοντέλ, δύο ηθοποιοί και φίλοι του Σέξπιρ και τυπώθηκαν περίπου 750 πρώτοι τόμοι. Διακόσια τριάντα τρία από αυτά είναι γνωστό ότι υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας.

Το κομμάτι έχει αποτιμηθεί στα  50.000- 100.000 δολάρια  από τη Holabird Western Americana Collections, η οποία θα το δημοπρατήσει στις 29 Οκτωβρίου. Με επίσημο τίτλο The First Part of Henry the Fourth, with the Life and Death of Henry Sirnamed Hot-Spurre, αποτελείται από 13 τυπωμένες σελίδες από χαρτί και είναι ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο.

Ο εξαιρετικά σπάνιος Α' τόμος του Ερρίκου Δ' του Σαίξπηρ θα σπάσει το ρεκόρ λογοτεχνικού έργου ξανά; Facebook Twitter
Το κομμάτι έχει αποτιμηθεί στα  50.000- 100.000 δολάρια  από τη Holabird Western Americana Collections. Φωτο: Holabird Western Americana Collections

Πέρυσι, ένα πλήρες αντίγραφο του πρώτου τόμου πωλήθηκε σε δημοπρασία για 9.978.000 δολάρια σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα λογοτεχνικό έργο. Αγοραστής ήταν ο σπάνιος συλλέκτης βιβλίων Stephan Loewentheil, ο οποίος είπε τότε: «Ο πρώτος τόμος είναι η πιο σημαντική συλλογή θεατρικών έργων που έχει εκδοθεί ποτέ και έχει γίνει σεβαστός σε όλο τον κόσμο.»

Ο Ερρίκος Δ', Μέρος A’,  είναι ένα ιστορικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που πιστεύεται ότι γράφτηκε το αργότερο το 1597. Είναι το δεύτερο έργο στην τετραλογία του Σαίξπηρ που πραγματεύεται τη διαδοχική βασιλεία του Ριχάρδου Β', από τον Ερρίκο Δ' (υπάρχουν δύο θεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του Ερρίκου Δ', Μέρος Β’) και του Ερρίκου Ε’. Στο πρώτο μέρος του Ερρίκου Δ’ η ιστορία ξεκινά με τη μάχη του Hotspur στο Homildon στο Northumberland εναντίον του Douglas στα τέλη του 1402 και τελειώνει με την ήττα των επαναστατών στο Shrewsbury στα μέσα του 1403. Από την πρώτη κιόλας παράσταση υπήρξε ένα εξαιρετικά δημοφιλές έργο τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM