Naomi Judd: Πέθανε η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια των Judds

Naomi Judd: Πέθανε η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια των Judds Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Ναόμι Τζαντ, η τραγουδίστρια από το Κεντάκι, βραβευμένη με Γκράμι για το ντουέτο των Judds και μητέρα των Γουινόνα και Άσλεϊ Τζαντ, πέθανε σε ηλικία 76 ετών. 

Οι κόρες της γνωστοποίησαν το θάνατό της το Σάββατο, με ανακοίνωσή τους στο Associated Press. 

«Σήμερα βιώσαμε μια τραγωδία. Χάσαμε την υπέροχη μητέρα μας από ψυχική ασθένεια. Είμαστε συντετριμμένες. Βιώνουμε βαθιά θλίψη και γνωρίζουμε πως όσο την αγαπούσαμε, την αγαπούσε και το κοινό της. Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα εδάφη» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους. 

Η Ναόμι Τζαντ δούλευε ως νοσοκόμα στο Νάσβιλ όταν εκείνη και η Γουινόνα άρχισαν να τραγουδούν μαζί επαγγελματικά. Ξεχώρισαν τις δεκαετίες του 1980 και '90 με τις μοναδικές αρμονίες τους και τους ήχους κάντρι και μπλουζ. 

Οι Judds θα έμπαιναν στο Hall of Fame της κάντρι μουσικής την Κυριακή και είχαν μόλις ανακοινώσει νέα περιοδεία από το φθινόπωρο, την πρώτη κοινή τους μετά από μία δεκαετία. 

Μεταξύ των επιτυχιών τους ήταν τα “Love Can Build a Bridge” τοου 1990, “Mama He’s Crazy” το 1984, “Why Not Me” το 1984,“Turn It Loose” το 1988, “Girls Night Out” το 1985, “Grandpa” το 1986.


Οι Judds τραγούδησαν για την οικογένεια, την πίστη στο γάμο και την αξία της αφοσίωσης. Επειδή η Ναόμι μικροέδειχνε, πολλές φορές στην καριέρα τους τις περνούσαν για αδερφές, κι όχι για μητέρα και κόρη. 

Οι Judds κυκλοφόρησαν έξι άλμπουμ μεταξύ 1984 και 1991 και κέρδισαν πλήθος βραβείων κάντρι. Συνολικά κέρδισαν πέντε Γκράμι για επιτυχίες όπως τα “Why Not Me” και “Give A Little Love.”

«Είχαμε τη σφραγίδα αυθεντικότητας σ' αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε» είχε πει η Ναόμι Τζαντ στο ΑΡ όταν ανακοινώθηκε πως θα έμπαιναν στο Country Music Hall of Fame.

Με πληροφορίες από Associated Press

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM