Κομισιόν για Ελευσίνα: «Θα σειστεί από χρώμα και φως ως πολιτιστική πρωτεύουσα» - Η ανάρτηση στο Twitter

Κομισιόν για Ελευσίνα: «Θα σειστεί από χρώμα και φως ως πολιτιστική πρωτεύουσα» - Η ανάρτηση στο Twitter Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Η Ελευσίνα θα είναι για το 2023 μία από τις τρεις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης που θα βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη με όχημα τον πολιτισμό και την τέχνη. 

Εκτός από την Ελευσίνα, πολιτιστικές πρωτεύουσες θα είναι η Τιμισοάρα στη Ρουμανία και το Βεσζπρέμ στην Ουγγαρία. 

Με αφορμή αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πόσταρε στο λογαριασμό της στο Twitter τις τρεις πρωτεύουσες: «Το 2023 έφτασε και μαζί με αυτό οι νέες ευρωπαϊκές πόλεις έρχονται στο επίκεντρο. Ποιες είναι όμως; Ανακαλύψτε μαζί μας τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του 2023 που πρωταγωνιστούν στο πράσινο, την πρόσβαση ή την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» γράφει στην ανάρτηση, καταλήγοντας: «Η Ελευσίνα, η Τιμισοάρα και το Βεσζπρέμ θα σειστούν με χρώματα και φως ως Πολιτιστικές μας Πρωτεύουσες». 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM