H κόρη του Kurt Cobain και ο πρώην σύζυγός της στα δικαστήρια για τη διάσημη κιθάρα του MTV Unplugged των Νirvana

H κόρη του Kurt Cobain και ο πρώην σύζυγός της στα δικαστήρια για τη διάσημη κιθάρα του MTV Unplugged των Νirvana Facebook Twitter
4

Στα δικαστήρια για την κιθάρα Martin D-18E του Κερτ Κομπέιν των Nirvana φαίνεται ότι οδηγούνται η κόρη του Κομπέιν, Φράνσις Μπιν και ο πρώην σύζυγός της Ισάια Σίλβα.


Η κιθάρα φαίνεται να αξίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια, καθώς είναι αυτή με την οποία ο Κερτ Κομπέιν έπαιξε στην MTV Unplugged συναυλία των Nirvana το 1993.


Ο Σίλβα είναι μουσικός στο συγκρότημα Eeries και ισχυρίζεται ότι η Φράνσις Μπιν του χάρισε την κιθάρα ως γαμήλιο δώρο όταν παντρεύτηκαν το 2014. Τότε η αξία της κιθάρας είχε εκτιμηθεί στο ένα εκατομμύριο δολάρια, αλλά πλέον οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η αξία της είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.


Από την πλευρά της η Φράνσις Μπιν, η οποία δεν είχε κλείσει τα δύο της χρόνια όταν ο πατέρας της αυτοκτόνησε το 1994, αρνείται ότι την χάρισε στον Σίλβα.


Σύμφωνα με το περιοδικό Page Six η κόρη του Κερτ ισχυρίζεται ότι αγαπάει αυτήν την κιθάρα, η οποία πιθανολογείται ότι είναι η τελευταία με την οποία έπαιξε ο Κομπέιν πριν πεθάνει, και λέει ότι «δεν ανήκει στον Σίλβα. Είναι ένα οικογενειακό κειμήλιο. Δεν μπορεί να την πάρει αυτός».


Η κιθάρα είναι τόσο πολύτιμη για την Φράνσις Μπιν που έφτασε στο σημείο να στείλει στον εν διαστάσει σύζυγό της απειλητικά μηνύματα σε μία προσπάθεια να τον πείσει να επιστρέψει αυτό το οικογενειακό κειμήλιο. Όπως σημειώνει το περιοδικό παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, που κρατάνε από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και το ζευγάρι χώρισε, ο Σίλβα εξακολουθεί να έχει την κιθάρα.


«Είναι πλέον αναγκασμένη να προσφύγει στην δικαιοσύνη», δηλώνουν πηγές κοντά στην Φράνσις Μπιν και τις οποίες επικαλείται το περιοδικό. «Τον Σεπτέμβριο, ύστερα από δικαστική εντολή η Φράνσις Μπιν υποχρεώθηκε να πληρώνει στον Σίλβα διατροφή 15.000 δολαρίων, στο πλαίσιο προσωρινού διακανονισμού, ενώ το δικαστήριο θα επεξεργαστεί στη συνέχεια το θέμα της κιθάρας», δήλωσε η πηγή.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Προφανώς του την χάρισε σε μια στιγμή έρωτος. Τόσο της έκοβε. Τώρα που ο έρως ξεθύμανε, την θέλει πίσω. Λογικό είναι και είναι πολύ γύφτουλας ο πρώην που δεν της την επιστρέφει.Και όμως, τα γαμήλια δώρα κάλλιστα επιστρέφονται, εφόσον λήγει ο γάμος.
Τα γαμηλια δωρα επιστρεφονται αν χωρισουν μετα απο 2 ολοκληρα χρόνια; Δηλαδή φανταζεσαι μια μερα να παραλάβει καποιος την τοστιερα που πήγε σε γάμο με υπολείμματα απο κασερια; Και όμως, τα δώρα επιστρεφονται αν εχουν σταλλεί εκ των προτερων και τελικά ο γάμος δεν γινει. Τα υπολοιπα γίνονται μονο στις ταινιες.Το χάρισε και τωρα το ζηταει πισω. Αυτη ειναι η γυφτισσα.
Μιλάμε για δώρα μεγάλης αξίας, όπως το συγκεκριμένο που έχει ΚΑΙ συναισθηματική αξία. Επιμένω ότι αυτός είναι ο γύφτουλας που επιμένει να κρατάει ένα τόσο προσωπικό αντικείμενο επειδή πιστεύει ότι θα το χτυπήσει στα Christies.