H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

lee Facebook Twitter
Η Κέιτ Γουίνσλετ στον ρόλο της φωτογράφου Λι Μίλερ στην ταινία Lee
0

Διψήφιος ο αριθμός των νέων ταινιών αυτή την εβδομάδα, εύλογα αναρωτιέσαι πόσες από αυτές θα δει σε αίθουσα ο μέσος σινεφίλ.

Καλύτερη όλων μάλλον είναι το Lee, ένα pet project της Κέιτ Γουίνσλετ με την ίδια στον ρόλο της φωτογράφου Λι Μίλερ και έναν γαλαξία καλών ηθοποιών να την σιγοντάρει. Ενήλικο σινεμά μεγάλου κοινού, με μερικούς άσους στο μανίκι του. 

Δυο ταινίες τρόμου κι ένα ελληνικό θρίλερ διεκδικούν τη θετική ψήφο των θαμώνων των multiplex. Το Speak no Evil είναι το αμερικανικό ριμέικ της ομώνυμης σκανδιναβικής ταινίας, που έχει τους οπαδούς της – σε καμία περίπτωση δεν ανήκουμε σ’ αυτούς.

Το Never let Go του Αλεξάντερ Αζά (Haute Tension, Crawl, Oxygen) εγκλωβίζει μια τριμελή οικογένεια στο δάσος, αντιμέτωπη με το απόλυτο Κακό.

Το Buzzheart του Ντένη Ηλιάδη σηματοδοτεί μια θριλερική, ελληνόφωνη απόπειρα με ένα τραγικό μυστικό στον πυρήνα της. 

H Πλεξούδα διαβάστηκε όσο λίγα βιβλία το περασμένο καλοκαίρι και τώρα έρχεται για να προσελκύσει το αναγνωστικό κοινό και στο σινεμά, διασκευασμένη από την ίδια τη συγγραφέα της.

Οι φαν του σκανδιναβικού χιούμορ έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο σουηδικό Hypnosen και στο νορβηγικό Sex.

Αν σας αρέσουν τα heist movies, κυκλοφορεί το Scorched Earth.

Για τους φίλους του σινεμά τεκμηρίωσης, υπάρχουν και οι Αζήτητοι, το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου (Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες) που φέρνει στο φως μια απίστευτη ιστορία από το νοσοκομείο Σωτηρία.

Τέλος, επιστρέφει και ο γοητευτικός φιλμικός γρίφος του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ Abre los Ojos, ένα από τα πολλά κρυμμένα διαμαντάκια της δεκαετίας των ‘90s.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM