H Αμάλ Κλούνεϊ προειδοποιεί τον Τραμπ: Οι ιδέες του παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

H Αμάλ Κλούνεϊ προειδοποιεί τον Τραμπ: Οι ιδέες του παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα Facebook Twitter
2

Μια αυστηρή προειδοποίηση προς τον Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε η Αμάλ Κλούνεϊ σχετικά με τις πολιτικές που εκείνος έχει προαναγγείλει και το τι πραγματικά σημαίνουν. 

Η διεθνής δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχει εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων επιζήσαντες του Ισλαμικού Κράτους και τον Τζούλιαν Ασάνζ, εκφώνησε μια ομιλία στο πλαίσιο ενός συνεδρίου στο Τέξας για τις γυναίκες, όπου και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Τραμπ λέγοντας πως οι πολιτικές του θα βλάψουν τους Μουσουλμάνους Αμερικανούς τόσο στις ΗΠΑ όσο και ολόκληρο τον κόσμο.

«[Τα σχόλιά του πως] πρέπει να γίνεται θρησκευτικός έλεγχος όταν μπαίνει κάποιος στις ΗΠΑ ή το ότι πρέπει να υπάρχουν κρατικά χορηγούμενα βασανιστήρια ή πως οι οικογένειες των υπόπτων για τρομοκρατία πρέπει να θανατώνονται στο σύνολό τους- όλα αυτά τα πράγματα συνιστούν παραβίαση του διεθνές δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και των αξιών που το διέπει» είπε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον σημείωσε πως η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για την κατεύθυνση στην οποία οδεύουν οι ΗΠΑ και πως η χώρα θα μπορούσε να καταλήξει στο να χάσει τελικά το «ηθικό κύρος» της στον κόσμο. 

Αν και η  Αμάλ Κλούνεϊ, όπως και ο σύζυγός της Τζορτζ, είχαν πει δημοσίως πως είναι υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, η ίδια ανέφερε και μερικά θετικά για τον Τραμπ, λέγοντας νιώθει αισιόδοξη σχετικά με τα σχέδιά του να καταπολεμήσει το ISIS. «Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος έχει πει πως η καταπολέμηση του ΙΚ είναι ουσιαστικά προτεραιότητα, οπότε ίσως σημειωθεί πρόοδος σε αυτό. Προφανώς όλοι πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας και να ελπίσουμε για το καλύτερο» σχολίασε. 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM
UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια