Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός ηθοποιός Τσαρλς Γκρόντιν

Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός ηθοποιός Τσαρλς Γκρόντιν Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο 86χρονος κωμικός ηθοποιός Τσαρλς Γκρόντιν, γνωστός στο ελληνικό κοινό κυρίως για τον ρόλο του κυνοφοβικού πατέρα στην οικογενειακή κωμωδία Mπετόβεν (1992), έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα στην οικία του στο Κονέκτικατ.

Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός ηθοποιός Τσαρλς Γκρόντιν Facebook Twitter

Με τη στριφνή κωμική περσόνα του και την deadpan εκφορά των αστείων, ο Τσαρλς Γκρόντιν προίκισε μια σειρά από ταινίες με το κωμικό του ταλέντο, κυρίως από τη θέση του δευτεραγωνιστή. Aπό τα πρώτα βήματα της καριέρας του κρατάμε την συμμετοχή του στο πολανσκικό Rosemary’s Baby (1968), στο ρόλο του γυναικολόγου που κάνει gaslighting στη Μία Φάροου, ουσιαστικά, όμως, η πρώτη του αξιοσημείωτη κινηματογραφική εμφάνιση πραγματοποιείται λίγα χρόνια μετά, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενός επιφανειακού, ανώριμου αρσενικού που βρίσκεται παντρεμένος από τη μια μέρα στην άλλη, στη σαρδόνια μαύρη κωμωδία της Ιλέιν Μέι The Heartbreak Kid (1972).

Ακολουθούν χαρακτηριστικοί δεύτεροι ρόλοι σε ταινίες όπως το Heaven Can Wait(1978) του Γουώρεν Μπίτι, το Real Life(1979) του Άλμπερτ Μπρουκς και η Γυναικάρα με τα Κόκκινα(1984) του Τζιν Γουάιλντερ, για να έρθει η μεγάλη του στιγμή το 1989 στο Midnight Run (1989), την κωμωδία «κολλητών» του Μάρτιν Μπρεστ, όπου ο Ντε Νίρο πειραματίστηκε για πρώτη φορά με τον κωμικό χρονισμό του, κάνοντας τον straight man στο πλευρό του Γκρόντιν. Μετά τον προαναφερθέντα Μπετόβεν και τη συμμετοχή του στο Dave (1993), o Γκρόντιν θα πραγματοποιήσει μια εικοσαετή παύση από τα κινηματογραφικά δρώμενα, με την εξαίρεση της συμμετοχής του στο ατυχές The Ex (2006) του Ζακ Μπραφ.

Τελευταία τον είχαμε δει στο While we’re Young (2014) του Νόα Μπάουμπαχ, τον είχαμε απολαύσει ως ατζέντη του Αλ Πατσίνο στην αξιοπρεπέστατη μεταφορά του βιβλίου του Φιλιπ Ροθ The Humbling (2014) δια χειρός Μπάρι Λέβινσον, αλλά και ως μέντορα του Louie C.K. στις τελευταίες σεζόν του Louie. Αφήνει πίσω του δύο παιδιά και μια πολύ ενδιαφέρουσα φιλμογραφία, έστω κι αν η επιτυχία του δεν ήταν ανάλογη του ταλέντου του.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Το συνταρακτικό «Hamnet» κυκλοφορεί επιτέλους στις αίθουσες, πλάι σε ένα θρίλερ του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ και αρκετούς τίτλους που διεκδικούν την προσοχή του οικογενειακού κοινού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΥΘΝΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Πολιτισμός / Τι έδειξαν οι ανασκαφές για την αρχαία πόλη της Κύθνου

Οι εργασίες φέτος επικεντρώθηκαν και πάλι στην Ακρόπολη, αφενός στην ανασκαφή του οικιστικού συγκροτήματος του Νοτίου Πλατώματος και αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή του ιερού της Δήμητρας και Κόρης
THE LIFO TEAM
Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Πολιτισμός / Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, διαμορφώνει και αναδεικνύει τον ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά μη αναδεδειγμένο, μέχρι σήμερα, αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»
THE LIFO TEAM
Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Πολιτισμός / Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Σχόλια στο εξωτερικό το συγκρίνουν με την ενέργεια του Käärijä (Φινλανδία 2023), όχι γιατί μοιάζει μουσικά, αλλά γιατί έχει αυτόν τον "τρελό" και κολλητικό ρυθμό που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις αμέσως.
THE LIFO TEAM