Υπό τον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών η Forthnet

Υπό τον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών η Forthnet Facebook Twitter
0

Στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών πέρασε και τυπικά από τη Δευτέρα ο έλεγχος της Forthnet καθώς Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής άσκησαν το δικαίωμά τους για τη μετατροπή (μέρους) του ομολογιακού τους δανείου σε μετοχές της εταιρίας.

Οι τράπεζες κεφαλαιοποίησαν έτσι τις δανειακές οφειλές της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης, αποκτώντας το 32,76% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet και με την κίνηση αυτή καθίστανται ο βασικός μέτοχος του ομίλου.

Ο επόμενος μέτοχος είναι η Wind Hellas, η συμμετοχή της οποίας, από 33% πριν από την άσκηση των δικαιωμάτων των τραπεζών, θα απομειωθεί στο 22,2%.

To ρεπορτάζ της εφημερίδας « Καθημερινή» αναφέρει πως μέχρι σήμερα τον έλεγχο στη Forthnet είχε η αραβική Massar Investments, η οποία από κοινού με τη μαλτέζικη Go Plc. ήλεγχαν πάνω από 45% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας. Μετά την άσκηση των δικαιωμάτων των τραπεζών επί των ομολογιών τους, οι δύο προαναφερόμενοι μέτοχοι θα ελέγχουν από κοινού το 30,4% της εταιρείας.

Οι τράπεζες θέλουν ν' αναλάβουν μόνες τους τη διαπραγμάτευση του μέλλοντος της επιχείρησης. Κατέχοντας το 32,76% στην εταιρεία, με όποιον από τους ενδιαφερομένους συμπράξουν θα αποδώσουν την απόλυτη πλειοψηφία στην επιχείρηση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τις περισσότερες πιθανότητες έχουν οι εταιρείες Wind και Vodafone, που, εφόσον συμπράξουν με τις τράπεζες, θα ελέγχουν περισσότερο από το 55% της επιχείρησης. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που μένει να φανεί, καθώς η εταιρεία οφείλει πάνω από 300 εκατ. ευρώ στις πιστώτριες τράπεζες.

Σημειώνεται ότι η περίοδος που διανύουμε, είναι καμπής στην πορεία της Forthnet. H εταιρεία στερείται ρευστότητας, χάνοντας μερίδιο αγοράς. Τα τραπεζικά διαθέσιμά της δεν ξεπερνούσαν στο τέλος του περασμένου Ιουνίου τα 2 εκατ. ευρώ. Επίσης, στο αμέσως επόμενο διάστημα διακυβεύονται σημαντικά συμβόλαια (Super League, Champions League) τα οποία εφόσον χαθούν από την εταιρεία, δύσκολα θα ανακάμψει στο μέλλον.

Με πληροφορίες από «Καθημερινή»

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ