Οικονομική τρύπα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στον κύκλο εργασιών της Folli Follie Group στην Ασία καταδεικνύουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η συμβουλευτική εταιρεία Alvarez & Marsal.

 

Παράλληλα αποκαλύπτεται «τρύπα» 290 εκατομμυρίων δολαρίων στα ταμειακά διαθέσιμα.

 

Συγκεκριμένα, τα έσοδα είναι 116,847 εκατ. δολάρια αντί 1,112 δισ. δολάρια που ανακοίνωνε η εταιρεία.

 

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιές 44,7 εκατομμυρίων δολαρίων αντί για κέρδη 316,4 εκαττομμυρίων που ισχυριζόταν η Folli Follie.

 

Επιπλέον, τα αποθέματα είναι μόλις 33,8 εκατομμύρια δολάρια από 581,68 εκατομμύρια δολάρια που εμφάνιζε η εταιρεία και τα τραπεζικά διαθέσιμα αγγίζουν μόλις τα 6,4 εκατομμύρια δολάρια από 296,7 εκατομμύρια δολάρια που είχε ανακοινώσει.

 

Η έκθεση της Alvarez & Marsal παραδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης και αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως η Folli Follie Group είναι ουσιαστικά πολύ μικρότερου μεγέθους από ότι παρουσιαζόταν στις οικονομικές του καταστάσεις.

 

Όλα είχαν ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου, όταν το αμερικανικό επενδυτικό fund Quintessential Capital Management (QCM) κατηγόρησε τη μεγάλη ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου για ψευδή επίσημα στοιχεία σε ό,τι αφορά τον τζίρο και τα σημεία πώλησης της εταιρείας παγκοσμίως. Αποτέλεσμα ήταν η κατάρρευση της μετοχής.

 

Στις αρχές Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επιβολή προστίμων ύψους 4.020.000 στην εταιρεία και σε εννέα φυσικά πρόσωπα.

 

Στις 18 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε και νέο πρόστιμο, ύψους 300.000 ευρώ, για παράβαση των διατάξεων του ν. 3556/2007, σχετικών με την παροχή ζητούμενων στοιχείων, πέραν αυτών που σχετίζονται με τα ταμειακά διαθέσιμα, που αφορούν στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση 2017.