Τι περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης- Μέτρα για καύσιμα, ενέργεια και έκτακτο βοήθημα

Τι περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης- Μέτρα για καύσιμα, ενέργεια και έκτακτο βοήθημα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σήμερα στις 8.30 το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πακέτο ύψους 1,1 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν τρεις άξονες: την τόνωση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων, την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και την απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα για οικογενειακά εισοδήματα έως 30 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθούν και μέτρα για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί κυρίως από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Καύσιμα

Σε ό,τι αφορά στα καύσιμα προβλέπεται η κάλυψη μέρους της αύξησης για 60 λίτρα καυσίμων το μήνα. Τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί αφορούν οικογενειακό εισόδημα έως 30 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και θα αφορά ένα όχημα ανά οικογένεια.

Η διαδικασία θα έχει ως εξής: Μέσω του gov.gr  οι δικαιούχοι θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα και ύστερα από σχετική διασταύρωση των στοιχείων θα λάβουν εφάπαξ την επιδότηση και για τους τρεις επόμενους μήνες.

Τα χρήματα είτε θα κατατεθούν σε λογαριασμό που θα δηλώσουν είτε θα τους δοθεί μέσω «ψηφιακού πορτοφολιού», όπως έγινε και με το freedom pass. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιδότηση θα φτάνει περίπου τα 20 λεπτά ανά λίτρο ενώ αναμένεται να είναι μεγαλύτερη για τους κατοίκους των νησιών.

Ρεύμα

Για τους επόμενους τρεις μήνες τα νοικοκυριά θα ενισχυθούν, σύμφωνα με πληροφορίες με 53 ευρώ στις 300KWh από τα 40 ευρώ που ήταν η επιδότηση των Μάρτιο. Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και για τις επιχειρήσεις όπου θα καλύπτεται περίπου το 70% της αύξησης στην ενέργεια.

Έκτακτο βοήθημα

Σε ό,τι αφορά στο έκτακτο βοήθημα πρόκειται για ποσό των 200 ευρώ που θα δοθεί σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και οικογένειες με παιδιά. Το ποσό αναμένεται να καταβληθεί εφάπαξ πριν από το Πάσχα και θα είναι ακατάσχετο.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ