Τεράστιο deal της Nestle με τη Starbucks - Πώς θα γίνει η ένωση και τι αλλάζει

Τεράστιο deal της Nestle με τη Starbucks - Πώς θα γίνει η ένωση και τι αλλάζει Facebook Twitter
0

Ο ελβετικός όμιλος τροφίμων Nestle θα καταβάλει στη Starbucks 7,15 δισεκ. δολάρια σε μετρητά για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα πώλησης των προϊόντων της αμερικανικής αλυσίδας καφέ σε όλο τον κόσμο, σε μια παγκόσμια συμμαχία που στόχο έχει να ενδυναμώσει τις αυτοκρατορίες που έχουν οι δύο εταιρίες στην αγορά καφέ.

Η συμφωνία για μια επιχειρηματική δραστηριότητα με πωλήσεις 2 δισεκ. δολαρίων ενδυναμώνει τη θέση της Nestle καθώς η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία καφέ προσπαθεί να ενισχύσει τον ρόλο της σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.

Η Starbucks, που εδρεύει στο Σιάτλ και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο αλυσίδα καφέ, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να επισπεύσει την επαναγορά μετοχών και ότι η συμφωνία αναμένεται να αρχίσει να ενισχύει τα κέρδη ανά μετοχή το αργότερο έως το 2021.

Η Nestle ανακοίνωσε ότι αναμένει η συμφωνία για την πώληση συσκευασμένου καφέ και ποτών της Starbucks να αρχίσει να συνεισφέρει θετικά στα κέρδη της έως το 2019. Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει κανένα από τα καφέ της Starbucks αλλά επιτρέπει στη Nestle να πουλά καφέ της Starbucks σε μεμονωμένες κάψουλες και να διευρύνει τις πωλήσεις στιγμιαίου καφέ.

«Αυτή η παγκόσμια συμμαχία στον καφέ θα φέρει την εμπειρία της Starbucks στα σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μέσω της εμβέλειας και της φήμης της Nestle», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Starbucks Κέβιν Τζόνσον.

πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM