Τέλος οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με μπλοκάκια - Τι εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

Τέλος οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με μπλοκάκια - Τι εξετάζει το υπουργείο Εργασίας Facebook Twitter
0

Διάταξη που θα καταργεί την υποχρέωση για καταβολή διπλών εισφορών προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, φέρνοντας αλλαγές στην ασφάλιση των μισθωτών που έχουν επίσης μπλοκάκι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η απαλλαγή θα ισχύει για όσους έχουν από τη μισθωτή εργασία τους μεικτό μισθό άνω των 780 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο φέρεται να σχεδιάζει αλλαγές και στην αμοιβή με απόδειξη δαπάνης, αλλά και παρεμβάσεις στην ασφάλιση των μελών ΙΚΕ.

Ειδικότερα, η διάταξη για τα μπλοκάκια θα προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ταυτόχρονα και μισθωτός δεν θα υποχρεούται στην καταβολή εισφορών για τη δεύτερη απασχόληση. Αν ο καταβαλλόμενος μισθός δεν επαρκεί, τότε ο ασφαλισμένος θα έχει υποχρέωση καταβολής εισφορών και για το μπλοκάκι. Σε αυτήν την περίπτωση, βέβαια, το ελάχιστο ποσό που θα μπορεί να πληρώσει θα είναι το υπόλοιπο που απαιτείται για τη συμπλήρωση των 210 ευρώ.

Αλλαγές αναμένονται και στην περίπτωση περιστασιακής απασχόλησης και αμοιβής με τίτλο κτήσης. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το επιτρεπόμενο ποσό θα πέσει πολύ κάτω από τις 10.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, πιθανότατα στις 3.000 ευρώ. Παράλληλα, βέβαια θα καταργηθεί και η υποχρέωση καταβολής εισφορών.

Τέλος, ανατροπές ενδέχεται να υπάρξουν και στο καθεστώς ασφάλισης των μελών Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), αλλά προς το παρόν υπάρχει ασυμφωνία επί του θέματος στο οικονομικό επιτελείο καθώς κάποιοι επιθυμούν επιβολή ασφαλιστικών εισφορών για όλα τα μέλη των συγκεκριμένων εταιρειών και άλλοι επισημαίνουν πως μια πιθανή επιβολή εισφορών θα οδηγήσει σε μαζικό κλείσιμο των ΙΚΕ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM