Τελευταία προθεσμία για τις 120 δόσεις - Τι ισχύει από αύριο για διακανονισμούς

Τελευταία προθεσμία για τις 120 δόσεις - Τι ισχύει από αύριο για διακανονισμούς Facebook Twitter
0

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Αυτό υπενθύμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε: «Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυκτα η ρύθμιση των 120 δόσεων! Η συμμετοχή στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη θετική! Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν ακόμη τις επόμενες ώρες να ενταχθούν στην πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ!».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, από αύριο, θα υπάρχουν μόνο οι 12 δόσεις.

Περίπου 310.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα υπέβαλαν έως τώρα αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, η οποία άρχισε στις 5 Σεπτεμβρίου και εκπνέει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το συνολικό ποσό για το οποίο έχουν υποβληθεί από τις 5 Σεπτεμβρίου αιτήσεις ρύθμισης υπερβαίνει τα 3,85 δισ. ευρώ (2,65 δισ. ευρώ είναι από το κεφάλαιο των οφειλών και 1,2 δισ. ευρώ είναι από προσαυξήσεις). Από το προαναφερθέν ποσό, τα 2,3 δισ. ευρώ έχουν ήδη επικυρωθεί, καθώς καταβλήθηκε η 1η δόση.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη φάση της ρύθμισης είχαν υπαχθεί 318.101 ΑΦΜ, με συνολικές οφειλές περίπου 2,5 δισ. ευρώ, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό εάν μπορούν να αθροιστούν οι αριθμοί της παλαιάς και της νέας ρύθμισης, καθώς με την ενεργοποίηση των βελτιώσεων είναι πολλοί που μεταπήδησαν από την αρχική φάση στη βελτιωμένη έκδοση των 120 δόσεων.

Μια πρώτη συνολική αποτίμηση, αναφέρει περίπου 450.000 ΑΦΜ, ενώ όσον αφορά στα χρέη προς τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 260.000 οφειλέτες ρύθμισαν συνολικά χρέη 3,3 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM