Τα 4,8 εκατ. ευρώ έφτασαν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών το διάστημα 2015-2018

Τα 4,8 εκατ. ευρώ έφτασαν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών το διάστημα 2015-2018 Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
0

Οι κατασχέσεις το χρονικό διάστημα 2015-2018 έφτασαν τα 4,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με ειδική έκθεση που δημοσίευσε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Στην έκθεση «Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το δημόσιο», αναφέρεται πως χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς για την εξασφάλιση της είσπραξης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Πολλοί ήταν οι πολίτες που έκαναν αναφορές για να καταγγείλουν την κατάσχεση ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν, λόγω χρεών προς το Δημόσιο (φορολογική διοίκηση), τους ΟΤΑ (τέλη, πρόστιμα ΚΟΚ κλπ), ή ΝΠΔΔ (ασφαλιστικές εισφορές φορέων κοινωνικής ασφάλισης).

«Οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, ιδίως οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, αποτελούν την πλέον διαδεδομένη διαδικασία για την εξασφάλιση της είσπραξης των φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2015 η ΑΑΔΕ προέβη σε περίπου 650.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το 2016 ο αριθμός των κατασχέσεων διπλασιάστηκε, το 2017 οι κατασχέσεις υπερέβησαν τα 1,7 εκατομμύρια, ενώ έως τον Μάιο του 2018 οι συντελεσθείσες κατασχέσεις έχουν αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Αθροιστικά οι κατασχέσεις το χρονικό διάστημα 2015-2018 έφτασαν τα 4,8 εκατομμύρια.

«Αντίστοιχη είναι και η εικόνα από το ΚΕΑΟ σε ό,τι αφορά κατασχέσεις λογαριασμών για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών» τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Οικονομία / Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Όσα είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ στο «World Economic Forum Annual Meeting 2026» στο Davos της Ελβετίας, σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της πρωτοβουλίας «Από τον άνθρακα στην καθαρή ενέργεια»
THE LIFO TEAM