Συμφωνία στο «μίνι Eurogroup»: Η Ελλάδα δέχθηκε πρόσθετα μέτρα - Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα

Συμφωνία στο «μίνι Eurogroup»: Η Ελλάδα δέχθηκε πρόσθετα μέτρα - Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
11

Για συμφωνία στο «μίνι Eurogroup» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, κάνει λόγο η Καθημερινή. 

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, που επικαλείται η Καθημερινή, η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη λήψη μέτρων για το 2019, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις ερχόμενες ημέρες.

Η έκτακτη συνάντηση είχε στόχο να υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στο Eurogroup.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Από την Κομισιόν συμμετείχαν ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο διευθυντής της Γ.Γ Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Μάρκο Μπούτι και ο επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, Ντέκλαν Κοστέλο. Από το ΔΝΤ, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου, ενώ από τον ESM ο επικεφαλής Κλάους Ρέγκλινγκ και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Μπενουά Κερέ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Μαξίμου

 

Δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο λιτότητας. Για κάθε ένα ευρώ φόρου θα υπάρχει και ένα ευρώ φοροαπαλλαγής, από το 2019, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, με αφορμή το σημερινό Eurogroup.


Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, καθώς υπήρξε συνολική ανατροπή στο Eurogroup, σε σχέση με το συγκρατημένο κλίμα που υπήρχε πριν την έναρξη του συμβουλίου.

Οικονομία
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ